Sakarya'da 4 Hanenin Borcunu Ödemediği Site Soğukta Kaldı

Sakarya’da bir sitede 4 hane yakıt borcunu ödemeyince sitede oturanlar soğukta kaldı.

Sakarya'da 4 Hanenin Borcunu Ödemediği Site Soğukta Kaldı
Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan Korucuk Mahallesine yeni binalarda merkezi ısıtma sistemi sebebiyle birçok vatandaş mağdur oldu. Bu soruna bir de 1700 Ada sakinleri katıldı.

1700 Ada bulunan blokta oturan vatandaşlar merkezi ısıtma sisteminden şikayetçi olduğunu belirttiler. Site sakinlerinden Nuriye Aydar merkezi ısıtma sisteminden şikayetçi olduğunu belirterek, “Binamızda 4 kişinin borcu olduğundan dolayı bizlerin doğalgazları yanmıyor. Bizler uzun süredir bu evlerde otuyoruz. Her sene aynı sorunu yaşıyoruz. Bu sene hiç açılmadı. Bunun bir yolu var ise insanları neden soğukta bırakıyorlar. Apartmanda çocuğu olan, yaşlısı olan, hastası olanlar var” diye konuştu.

Merkezi ısıtma sisteminden bıktıklarını dile getiren Serap Pınar, “Bizler bu evlerde uzun süredir ikamet etmekteyiz. Bu senede yanmadı doğalgazlarımız. Bizler de BİMER’e telefon açtık. Onlar ise bize halledilmeyecek bir şey yok dediler. Merkezi ısıtma sisteminden bina olarak ayrılarak bireysel ısınma sistemine dönmek istiyoruz. Ameliyatlı olan, bebeği olan insanlar var. Herkes mağdur. Kısa bir sürede kar yağacağını basından duyduk. Bu mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

1700 ada yöneticisi Gürsel Şahin ise yaptığı açıklamada, “16 daireden 4 kişinin ödememesi üzerine abonelikleri iptal edilmiştir. Sebebi de merkezi ısıtma sistemidir. Bunun için başvurmadığımız yer kalmadı. En son konuyu milletvekillerimize ilettik. Onlarda bize bu sistemden çıkılması için yasa değişikliği olduğu zaman olur dedi.

Bu 4 kişi borcunu ödediği zaman bloğun gazı açılır. Yönetim olarak elimizden gelende bir şey yoktur. Borcu olan insanların borcunu ödemesi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA