Fast Food'a Karşı Tarhana Çorbası İkramı

Milas'ta Slow Food Bodrum Grubu gönüllülerince 'fast food' tarzı beslenmenin zararlarına dikkat çekmek için vatandaşlara tarhana çorbası ve mayalı nohut ekmeği dağıtıldı

MUğla'da toplanan bir grup, fast food tarzı beslenmeye karşı doğal beslenmeyi yaygınlaştırmak amacıyla vatandaşlara tarhana çorbası dağıtıldı.

Milas Salı Pazarı girişine açılan stantta Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Slow Food Bodrum Gönüllü Lideri Deniz Kurtsan ve Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, Milas Belediyesince hazırlanan tarhana çorbasını pazara gelen vatandaşlara ikram etti.

Vatandaşlara, çorbayla birlikte mayalı nohut ekmeği de verildi.

Gazetecilere açıklama yapan Kurtsan, İtalya merkezli Slow Food gönüllülerinin dünyada bin 200 yerel grupla birlikte temiz, iyi ve adil gıdayı etkin kılmak için çalışmalar yaptığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Çalışmalarımızda öncelikle yöremizde unutulmaya yüz tutmuş ürünleri aradık. Unutulan ürünlerin başında nohut ekmeği  geliyor. Daha sonra tarhana çorbası gelmekte. Amacımız çiftçilere destek vermek ve tüketicilerin sağlıklı, taze, doğal, ekolojik ve doğru ürünlere yönelmelerini sağlamak."

Kurtsan, "Toprak Ana Günleri" kapsamında Milas ilçesinde sağlıklı, doğru ve dengeli beslenmeyi anlatan etkinlikler düzenlediklerini hatırlattı.
Kaynak: AA