Başkan Yılmaz'dan Çiftçiye Milyonluk Müjde

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kırsal kalkınma projeleri kapsamında üreticiler için 2015 yılında ayrılan 1 milyonluk desteğin 2016 yılında 1.5 milyon TL’ye çıkarıldığının müjdesini verdi.

Başkan Yılmaz'dan Çiftçiye Milyonluk Müjde
Havza ilçesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliğine kayıtlı üreticilere yem bitkileri tohumu dağıtıldı ve süt tankı hibe edildi.

Havza Belediyesi önünde düzenlenen dağıtım törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Havza, Vezirköprü, Ladik, Kavak, Asarcık İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sadullah Kirenci, Havza Süt Üreticileri Birliği Başkanı Necmi Sakallı, birliklere kayıtlı üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

BÜTÇE ARTIRILDI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yapılan dağıtımın sembolik olduğunu belirterek Samsun Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından hayata geçirilen proje ile 2015 yılı için destekleme bütçesi olarak 1 milyon lira ayrıldığını ve 2016 yılında da bu bütçenin en az 1,5 milyon lira olacağı ifade etti.

DESTEK ARTARAK DEVAM EDECEK

Başkan Yılmaz, “Bunları yaparken amacımız kırsal kalkınmayı, köy ekonomisini, rençperliği teşvik etmek. Rençperliği teşvik edersek bu insanlarımızın köye tutunmasını sağlar, köydeki üretimi geliştiririz. Bu arada devletimiz, valiliğimiz ve büyükşehir olarak köy altyapısına paralar aktarılıyor. Halkımızı köylerimizde tutamaz isek bu masraflar boşa yapılmış olur. Bu neden ile rençperliğe ve çiftçiliğe olan desteklerimizi önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz" dedi.

SAMSUN’UN DURUMU UÇAĞIN KALKIŞINA BENZİYOR

Samsun Valisi İbrahim Şahin de konuşmasında yapılan desteklerin sembolik olarak görülebileceğini ama işi büyütecek olanların çiftçiler olacağını ifade ederek, “Samsun gelişiyor. Samsun’un durumu biraz uçağın kalkışına benziyor. Tırmandıkça hızlanıyor. Samsun olarak tırmanıyoruz ve inşallah hızımız artacak. Sizlere destek için süt tankları, yem bitkileri dağıtılıyor. Sizden isteğimiz bilinçli olarak çalışmanız ve gelişmeniz. Bizim artık tarımı bilimsel yapmamız gerekiyor. Tabi eski usulleri tamamen terk etmeyeceğiz ama modern tekniklere ulaşamazsak rekabet etme gücümüz kaybolur. Artık evimizi geçindirelimin ötesinde daha fazla kazanmanız lazım ki daha refah içerisinde yaşayasınız” diye konuştu.

Konuşmaların ardında 1 adet 2 tonluk ve 300 litrelik süt tankı ve 3 bin 300 kilo yemlik bitki tohumu birliklere ve birlik üyelerine teslim edildi.
Kaynak: İHA