Adana'da '13 Kare Sanat Günleri'ne Doğru

Sanat günlerinin 17'ncisi 1517 Aralık'ta gerçekleştirilecek

Adana Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği "13 Kare Sanat Günleri"nin 17'ncisi, 15-17 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 19 Kasım 1995'te Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) üye ve kursiyerlerinin fotoğraf çekim gezisi için Kapadokya'ya gittikleri sırada Pozantı ilçesi civarında meydana gelen kazada hayatını kaybeden 13 kişi adına ithaf edilen, "13 Kare Fotoğraf Günleri", 15-17 Aralık'ta yapılacak.

Her yıl dünyadan ve Türkiye'den çeşitli sanat dallarında üretilen eserleri ve sanatçıları Adanalılarla buluşturan etkinlikte, dans, resim, fotoğraf ve konserlerin yanı sıra AFAD tarafından düzenlenen "Altın Kamera Fotoğraf Yarışması" sergisi ve ödül töreni yapılacak. Etkinlikler kapsamında ney ustası Burcu Karadağ, kanun ve ses sanatçısı Birsen Tezer de sanatseverlerle buluşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, etkinliğin Adana’da var olan sanat kültürünün gelişimine katkı koyacağına inandığını belirtti.

19 Kasım 1995'teki kazada hayatını kaybeden 13 sanatçı dostuna Allah’tan bir kez daha rahmet dileyen Sözlü, şunları kaydetti:

"Onların anılarını yaşatmanın, sanatçı dostları kadar bizim de görevimiz olduğunu düşünüyorum. Bu bereketli topraklarda sanat adına, kültür adına yapılan tüm etkinliklerin destekçisiyiz ve destekçisi olmaya devam edeceğiz."
Kaynak: AA