Tanıyanlar Şule Yüksel Şenler'i Anlattı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nin düzenlediği Şule Yüksel Şenler Özel Etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti. TYB’nin Sultanahmet’teki Şubesinde gerçekleşen özel etkinliğe rahatsız olmasına rağmen son anda Şule Yüksel Şenler de katılarak programı takip etti.

Tanıyanlar Şule Yüksel Şenler'i Anlattı
Hüseyin Akın’ın sunum yaptığı etkinliğin açılışında bir konuşma yapan TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, neden böyle bir etkinlik düzenlediklerini açıklarken,dönemlerinde büyük mücadeleleriyle isimlerini tarihe not düşmüş olan değerlerimize vefa borcunu ödemek ve gençliğin bu öncüleri daha iyi tanımalarını sağlamak olduğunu söyledi.



Bilali Yıldırım’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele konuşmacı olarak Hasan Aksay, Mehmet Şevket Eygi, Ekrem Kızıltaş, Demet Tezcan, Hasibe Turan ve program koordinatörü olarak Selvigül Şahin katıldı.

Eski Devlet Bakanlarından Hasan Aksay, kendisinin de siyaset yaptığı dönemde eşsiz bir enerjiyle büyük bir mücadele başlatan Şule Yüksel Şenler ile o yıllarda ailece görüştüklerini belirterek Şule Yüksel Şenler’in yazmaya başladığı 60’lı yılların Türkiye’nin zorlu dönemleri olduğunu söyledi.

Mehmet Şevket Eygi de, Şenler’in büyük hizmetleri olduğuna şahitlik etmek için bu  toplantıya katıldığını belirtti.

Kaynak: İHA