Sivas'taki İşçilerin Maaş Eylemi

SİVAS - Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan ve bir süredir maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle yaptıkları eylem sırasında bazı arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren işçiler, 5 katlı işhanının çatısına çıktı.

Atatürk Caddesi'nde yürüyüş yapan işçilerin yolu trafiğe kapatmasını engellemek için polisin biber gazıyla müdahalede bulunmasına ve bazı arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren işçiler, eylemlerini bir işhanının çatısına çıkarak devam ettirdi.

İşçiler, Çelik İş Sendika Şubesinin yanındaki 5 katlı Kavukçu İşhanı'nın çatısına çıkarak, "Sivas uyuma, işçine sahip çık" ve "İşçi burada, adalet nerede?" sloganları attı.

Bazı işçiler ve aileleri de binanın önünde arkadaşlarına destek verdi. Polisin müdahalesinin ardından gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen işçilerden bazıları, kendini atma girişiminde bulundu.

Olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri tedbir aldı, binanın önünde şişme branda açıldı.

Yaklaşık 2 saat süren eylem, gözaltına alınan bazı işçilerin serbest bırakılmasıyla son buldu.

İşçilerden Yılmaz Çetin, eylemin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz çalışmak ve evimize ekmek götürmek istiyoruz. Alın terimizin karşılığını almak istiyoruz, ne eksik ne fazla. Sivas Demir Çelik emekçilerinin artık yüzü gülsün istiyoruz" diye konuştu.

Yetkililerin bu işe el atmasını isteyen Çetin, sorun çözülünceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan ve bir süredir maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan işçiler ve aileleri, bugün, yolu trafiğe kapatmak isteyince polis, biber gazıyla müdahalede bulunmuş ve bazı işçileri gözaltına almıştı.

İşçiler, 20 Kasım'da da 5 katlı Kavukçu İşhanı'nın çatısına çıkarak eylem yapmıştı.

Kaynak: AA