Odunpazarı Belediyesi 200 Bin Kitaplık 10 Yeni Kütüphane Kuruyor

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından 200 bin kitap kapasiteli 10 yeni kütüphane için kurulma çalışmalarına başlandı.

Odunpazarı Belediyesi 200 Bin Kitaplık 10 Yeni Kütüphane Kuruyor
Zeytindalı Çocuk Merkezi 3 bin 800 kitap, Büyükdere Gençlik Merkezi 3 bin 200 kitap, Emek Mahallesi Fakir Baykurt Halk Kütüphanesi 7 bin 600 kitap ve OMEK Kütüphanesi’nde 2 bin 800 kitap olmak üzere ilk etapta 17 bin 400 kitapla okurlarına hizmet veren belediye kütüphaneleri, 2016 yılı için hazırlıklarını tamamladı. Yapılan açıklamaya göre; ilçe genelinde kurulacak olan yeni kütüphaneler için 200 binin üzerinde bir kitabı bünyesine kazandıran Odunpazarı Belediyesi, 2016 yılında toplam 10 yeni kütüphane ile kent halkına hizmet vermeye devam edecek. 200 bini aşkın kitap sayısı ile Eskişehir’in en zengin kütüphane koleksiyonuna sahip olan Odunpazarı Belediyesi kütüphanelerinin, kısa süre içerisinde 2 binin üzerinde okura ulaşarak, ne kadar doğru ve yerinde bir hizmet olduğunu kanıtladığı belirtildi.

Kütüphane hizmetlerinin yerel yönetimlerin en önemli görevleri arasında olduğuna dikkat çeken Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, hedeflerinin Odunpazarı’nın tüm mahallelerinde kütüphane kurmak olduğunu kaydetti.

Eskişehir’in kitap okuma konusunda örnek bir kent olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, bu büyük potansiyelin Odunpazarı Belediyesi Kütüphaneleri ile doğru şekilde değerlendirildiğine vurgu yaptı.
Kaynak: İHA