Ninova Park'ta '112 Acil Sağlık' Etkinliği

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en büyük alışveriş merkezlerinden olan Ninova Park’ta, 112 acil sağlık hizmeti ile ilgili tiyatro gösterimi yapıldı.

Ninova Park'ta '112 Acil Sağlık' Etkinliği
Ninova Park AVM’de, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 112-Medya kampanyası kapsamında tiyatro gösterimi yapıldı. Daha çok çocuklara yönelik gerçekleştirilen etkinlikle 112’nin önemi anlatıldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan 112’den sorumlu Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Hakan Karakaş, ulusal bazda yürütülen 112-medya kampanyası kapsamında, Ninova Park Alışveriş Merkezi’nde tiyatro gösterimi düzenlediklerini söyledi.

Dr. Karakaş, “Bu tiyatro gösterisindeki amaç çocukları duyarlandırmak ve erişkinlere konu ile ilgili bu yıl bakanlığımız tarafından belirlenen ambulansa geçiş önceliğinin verilmesi ve 112’nin meşguliyetinin azaltılması ile ilgili medya duyarlandırması kapsamında bir farkındalık oluşturmak için yapılan bir gösteri. Bu kampanya ile ilgili yine bakanlığımız ve müdürlüğümüz tarafından hazırlanmış materyallerin hediye şeklinde dağıtımını da yapacağız. Amaçladığımız şey bu kampanyanın sonunda çocuklarımızdan başlayarak konunun öneminin halka duyurulmasını sağlamak” dedi.

Ninova Park Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Salih Erdoğan da, 112’nin önemini bildiklerini, bu tür etkinliklerle Diyarbakırlıların karşısına çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA