Muş'ta Soğuk Hava Vatandaşları Bitkisel İlaçlara Yöneltti

Muş’ta, havaların soğumasıyla birlikte bitkisel ilaçlara ilgi artmaya başladı.

Muş'ta Soğuk Hava Vatandaşları Bitkisel İlaçlara Yöneltti
Muş’ta etkili olan kar yağışı ve beraberinde getirdiği soğuk hava vatandaşların bitkisel ilaçlara ilgi göstermesine neden oldu.

Bitkisel ilaç satan esnaf Melik Bingöl, vatandaşların artık bilinçli olarak bitkisel ürünleri tükettiklerini belirtti.

Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte işlerinde hareketliliğin yaşandığını ve ilginin daha fazla olduğunu ifade eden Bingöl, “Kar yağmasıyla beraber işlerimiz açıldı. Şuan yaptığımız iş yüzyıllardan beri atalarımızdan kalan bir iştir. Biz hastalıkların teşhis ve tedavisinin kesinlikle modern tıbba ait olduğunu söyleriz. Teşhis ve tedavi kesinlikle tıbba aittir biz ise doğal ürünler ile gıda takviyesi yapıyoruz. Bugün yapılan ilaçlar bu doğal ilaçların sentetikleşmiş halidir” dedi.

Kış aylarında özellikle ıhlamur, zencefil, zerdeçal, narçiçeği ve kuşburnunun çok fazla ilgi gördüğünü kaydeden Yaşam Doğal Ürünleri Şifalı Bitkiler yetkilisi Melik Bingöl, şunları söyledi: “Bunlar kış aylarının vazgeçilmezidir. Bunun nedeni ilaçlar çoğu zaman insanların ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Bu doğal bitkiler özellikle farenjit ve öksürük gibi hastalıklarda bire bir etkili bitkilerdir. Ben dört yıldır Muş’ta bu işi yapıyorum ve gerçekten böyle bir rağbet beklemiyordum. Doğal bitkilere olan rağbet beklentimin de üzerinde oldu. Halkımız bu konuda çok bilinçlendi. Doğal ürünlere yöneldi doğrusu bu yoğun yöneliş beni çok şaşırttı.”

Özellikle Muş’ta doğal bitkilere böyle bir rağbetin gösterileceğini hiç tahmin bile etmediğini kaydeden Bingöl, “Bunu nedeninin insanlarımızın doğal ürünlere geri dönüşü diye değerlendiriyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA