Başkan Şirin, Atık Su Arıtma Tesisi İnşaat Çalışmalarını İnceledi

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, atık su arıtma tesisi inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Şirin, Atık Su Arıtma Tesisi İnşaat Çalışmalarını İnceledi
Belediye Başkanı Turgay Şirin’in inceleme gezisine Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Şube Müddürü İbrahim Kutar eşlik etti. Tesis inşaatının devam ettiği Davutlar mevkiinde Başkan Şirin’i şantiye şefi Uğur Topkaya, MASKİ Kontrol Mühendisi Şenol Pürmüş, İller Bankası İnşaat Mühendisi Avni Özlem karşılarken, Başkan Şirin çalışmaların son durumu hakkında kendilerinden bilgi aldı. 37 milyon TL maliyetli tesisin Turgutlu’nun çevre ve halk sağlığına yapılmış en büyük yatırımlardan biri olduğunu ifade eden Başkan Şirin, hem bugüne hem de geleceğe suyuyla da kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sunma olanağı sağlayacaklarını söyledi.



KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETEN TESİS

İhale gereği tesisin 600 iş gününde tamamlanacağını ifade eden Başkan Şirin, “Şuan mühendis ve işçiler günün 24 saati vardiyalar halinde zemin hazırlama çalışmalarını sürdürüyor. Bugünümüze ve geleceğimize yönelik dev bir yatırım olarak nitelendirdiğimiz tesis, 2017 yılında faaliyete geçerek Turgutlumuza kazandırılmış olacak. Bizden öncekiler buna hayal diyorlardı. Ancak bu öyle bir tesis ki tamamlandığında kendi elektrik enerjisini kendisi üretebilecek” dedi.

Son olarak önemli yatırımda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Şirin, “Bu konuda emeği geçen herkese, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ve ekibine, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç ve ekibine, İller Bankası yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Turgutlu çevre ve halk sağlığına, Turgutlu Ovası’na ve en önemlisi geleceğimize yapılan dev bir yatırım olarak nitelendirdiğimiz tesis hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA