ESOGÜ'de Dünyaya Gelen Tüp Bebekler Buluştu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıklar ve Doğum Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen etkinlikte, tüp bebek uygulamasıyla dünyaya gelen çocuklar ve aileleri bir araya geldi.

ESOGÜ'de Dünyaya Gelen Tüp Bebekler Buluştu
Prof. Dr. Necla Özdemir Toplantı Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, ESOGÜ’de tedavileri uygulanan aileler ve doğumları gerçekleşen çocuklar buluştu. Prof. Dr. Hikmet Hassa Üreme Sağlığı Merkezi’ndeki tedavilerinin ardından dünyaya gelen ilk bebek, ilk ikiz bebek ve ilk üçüz bebek sahibi olan Aydın, Kat ve Tatoğlu aileleri de etkinliğe katılanlar arasındaydı. Merkezin kuruluşundan itibaren geçen süreci değerlendiren Prof. Dr. Hikmet Hassa, kendi adının böyle bir merkeze verilmesinin hem kendi adına hem de ailesi adına onur verici olduğunu ifade etti.

Hassa, dünyaya gelen her çocukla sevincinin daha da arttığını belirtti.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, Prof. Dr. Hikmet Hassa Üreme Sağlığı Merkezi’nin Türkiye’nin üçüncü büyük merkezi olduğunu anlattı. Gönen, “Bugün bu merkezimizin başarılarını kutlamak için burada toplandık. Bu tür buluşmalara alışmamız lazım artık. Bir üniversitenin kaliteli öğrenci yetiştirmek, bilimsel çalışmalar yapmanın yanında bölgesel üniversite olmak da artık görevleri arasındadır. Bölgesinde bulunduğu sağlık, teknoloji, ekonomik, kültürel bütün problemlerin çözümünde topluma ışık tutmak artık üniversitenin görevleri arasındadır. Üniversitemizin kuruluşundan bugüne gelişmemiz için ter döken tüm arkadaşlarımıza şükranlarımı iletiyorum. Bu tür başarılarımızın arkası devam edecek. Bu başarının arkasında olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Hikmet Hassa Üreme Sağlığı Merkezi’ndeki tedavilerinin ardından dünyaya gelen ilk bebek, ilk ikiz bebek ve ilk üçüz bebek sahibi olan Aydın, Kat ve Tatoğlu aileleri de duygularını ifade etmek için söz aldı. Anılarını kısaca anlatan aileler ve çocukları, mutluluklarını ve tedavi sürecinde yardımcı olan herkese teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından ailelere plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA