Çatalzeytin'de, Ceviz Paneli

Çatalzeytin Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından “ Ceviz Yetiştiriciliği” konusunda panel düzenlendi.

Çatalzeytin'de, Ceviz Paneli
Yunus Emre Ortaokulunda düzenlenen panel, Türk Dili ve Edebiyatı Meliha Şahin’in sunumuyla saat 10.00’da başladı.

Açılış konuşmasını İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Çubuk yaptı. Çubuk, ceviz ağacı bakımı, dikimi ve budanması konularında gece eğitimi çalışmalarının devam ettiği söyledi.

İl Müdürü Osman Yaman başkanlığında panele geçildi.

Ziraat Mühendisi Ümit Uçak, cevizin önemine değindi. Ceviz yetiştirmek için en az iki metre toprak derinliği olmalı diyen Uçak, ceviz yetiştiriciliğinin ülkemizle diğer ülkeler arasında karşılaştırma yaptı. Panel Başkanı Osman Yaman, İl Özel İdaresi katkılarıyla ceviz fidanı dağıtımının çok ucuz fiyatlarla yapıldığını söyledi.



Kastamonu Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Doktor Mehmet Şen, “Yediğimiz ceviz tohumdur. Bu yönüyle çok besleyicidir, gıda madde olarak cevizin üstünde meyve yoktur. Allah cevizi ambalajıyla özel yaratmıştır. Sağlıklı beslenmeden sağlıklı olunmaz. Cevizin sağlıklı beslenmedeki rolü büyüktür. Eşine zulüm edenlere ceviz yedirin. Cevize yatırım geleceğe yatırımdır. Ceviz mutlaka hayatımıza girmelidir” dedi.

Panelin kapanış konuşmasını Kaymakam Recep Koşal yaptı.

Ceviz paneline, Kaymakam Recep Koşal, Garnizon Komutanı Alper Yılmaz, Belediye Başkanı M. İhsan Uğuz, muhtarlar, daire amirleri katıldılar.
Kaynak: İHA