Burdur'da 136 Kişi Yakalandı!

Burdur Valiliği tarafından Burdur Emniyet Müdürlüğü Kasım ayı raporunda çok sayıda tarihi eser ve mühimmat ele geçirilirken, UYAP sisteminde arandığı tespit edilen 136 kişinin yakalandığı kaydedildi.

Burdur'da 136 Kişi Yakalandı!
Burdur Valiliği tarafından Burdur Emniyet Müdürlüğü Kasım ayı raporu açıklandı. Burdur Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kasım ayında yapılan operasyonlar, ele geçirilen malzemeler ve operasyonlardaki gözaltı sayıları rapor halinde paylaşıldı.

ARANAN 136 KİŞİ YAKALANDI

Suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile 1 Kasım ve 30 Kasım 2015 tarihleri arasında il genelinde yapılan asayiş kontrolleri ve aramalarında, 11 bin 403 kişinin UYAP sisteminde yapılan kontrolü neticesinde, arandığı anlaşılan 136 kişi yakalanarak gerekli işlemleri yapıldı.

ÇAVDIR’DA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ

Çavdır İlçesi’nde gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunun detaylarının paylaşıldığı raporda, Çavdır İlçe Emniyet Amirliğince 2863 Sayılı kanun çerçevesinde tarihi eser olduğu ve alınıp satılmasının yasak olduğu tespit edilen 37 adet sikke ve 1 adet tarihi yüzük bulunduğu belirtildi. Tarihi eserlerin muhafaza altına alındığı, olayla ilgili M.P., H.A. ve M.Y. isimli şahısların yakalanarak adli mercilere teslim edildiği ifade edildi.

İŞTE, ASAYİŞ RAPORU

Kasım ayı raporunda il genelinde yaşanan asayiş olayları şöyle; “1 dolandırıcılık olayının şüphelisi E.G isimli şahıs yakalanmış, çıkarıldığı Mahkemece serbest bırakılmıştır. 2 ayrı İş Yeri ve Kurumdan Hırsızlık olayı meydana gelmiş, olayın şüphelisi 1 kişi yakalamış, şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, 1 şüpheli mahkemece serbest bırakılmıştır. 1 trafik kazası olayında 1 kişinin ölümü, 1 kişinin yaralanmasına sebebiyet veren 1 sürücü tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdir. 72 ayrı çeşitli suçlardan meydana gelen olaydan, 57 şüphelisi yakalanmış, - şüpheli tutuklanmış, 23 şüpheli ise çıkarıldıkları adli mercilerce serbest bırakılmıştır. - olayın faili meçhul, -olayın ise faili firardır. -Çeşitli suçlardan aranan 33 kişi yakalanmış adli mercilere sevk edilmiştir”

21 RÜTBELİ POLİS VE 8 MOTORİZE EKİP ÇOCUKLARDAN SORUMLU

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kent merkezindeki çocukların güvenliğinin sağlanması amacıyla 21 rütbeli polisin ve 8 motorize ekibin görevlendirildiği açıklandı. Kasım ayı raporunda Çocuk Şube Müdürlüğü çalışmaları aktarıldı. Güvenli Okul - Güvenli Eğitim Projesi Kapsamında, il merkezimizdeki tüm okullarda güvenlik önlemi alındığı belirtildi.

Güvenli Okul-Güvenli Eğitim Projesi kapsamında yapılan çalışmalar şöyle; “Kent merkezinde tüm okullarda güvenli eğitim ortamların oluşturulması, özellikle muhtemel şiddet olaylarına karşı çocukların korunması, uyuşturucu ve uçucu madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklar hakkında bilgilendirmelerin yapılması, okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik yönünden denetimlerin sağlanması ve meydana gelen asayiş müessir olayların önlenmesi maçıyla İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Güvenli Okul - Güvenli Eğitim Projesi kapsamında tüm okullarımızda toplam (21) sorumlu rütbeli personel ile okulların giriş ve çıkışlarında sorumlu (8) motorize ekip görevlendirilmiştir. Görevlendirilen personel okullarda öğrenci giriş ve çıkışlarında trafik ve asayiş yönünden gerekli çalışmaları yaparak çocuklarımızın güvenli bir ortamda görenim görmelerini amaçlamaktadır”.

ÇOCUKLAR KÖTÜ ORTAMLARDAN UZAKLAŞTIRILIYOR

Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda çocuklar kötü ortamlardan uzaklaştırıldığını belirten açıklamada; “Okullar çevresinde her türlü umuma açık yer ile park ve bahçelerde, öğrencileri olumsuz etkileyen veya tehdit eden internet salonu ve kafeteryalar üzerinde ilgili mube müdürlüklerince çalışma ve uygulamalar yapılarak, açıktan sigara ve alkollü içki satışı yapanların tespitine yönelik çalışmalar yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

AV TÜFEĞİ, TABANCA VE ÇOK SAYIDA FİŞEK ELE GEÇİRİLDİ

Burdur Emniyet Müdürlüğü, Kasım ayında çeşitli suçlarda kullanılan ve ele geçen suç aletlerinin sayısını da paylaştı. Kasım ayında il genelinde meydana gelen olaylarda, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet ruhsatsız 7 - 65 tabanca, 1 adet 9 mm ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca ve 81 adet fişek ele geçirildi.

UMUMA AÇIK YERLERİN DENETİMİ SÜRÜYOR

Burdur Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri, il genelinde yapılan umuma açık yerlerin denetimini sürdürüyor. Asayiş Ekipleri tarafından Kasım ayında il genelinde 60 adet tekel bayi, birahane vb. umuma açık yerler denetlendiği, 4 iş yerine 5326/39 S.K. muhalefetten işlem yapıldığı, 5 adet tekel bayisi hakkında 4733 Sayılı Kanunun 7/e maddesi gereğince, saat 22.00’ den sonra alkollü içki sattığından dolayı tutanak tanzim edildiği, 48 adet kahvehane denetlendiği, 1 kahvehaneye kumar oynanması için yer ve imkân sağlama suçundan işlem yapıldığı açıklandı. Kabahatler Kanunu doğrultusunda ise şu işlemler yapıldı; “Kabahatler Nevi Sularla ilgili Olarak; İlimiz genelinde 11 içkili mekânda yapılan denetimlerde 4 içkili mekana Kimlik Bildirme Kanununa Muhalefetten (1774 SKM) haklarında tutanak tanzim edilmiştir. 5326 sayılı kanun maddesine göre 35 kişiye çeşitli kabahatlerden toplam 11,569 TL idari para cezası uygulanmıştır. 5326 Saylı Kanunun 36. Maddesi (Gürültü) 10 kişiye toplam: bin 432,00 TL İdari para cezası uygulanmıştır. 5326 Sayılı Kanunun 35. Maddesi Sarhoşluk kabahatinden bir kişiye 100 TL idari para cezası uygulanmıştır. 4733 Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun kapsamında 4 kişiye 6 bin 800 TL idari para cezası uygulanmıştır”.

31 BİN 609 TL TRAFİK CEZASI KESİLDİ

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Kasım Ayı Raporu’nda il genelinde yapılan trafik denetimlerinde kural ihlali yapan 115 sürücüye toplam 31 bin 609 TL ceza kesildiği açıklandı. Kasım ayı raporunda Burdur Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edileceği bildirildi.

Kaynak: İHA