Bilge Nesil Geleneksel Kahvaltıda Buluştu

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nde eğitim gören öğrencilerle kahvaltıda buluştu. Programda konuşma yapan Başkan Aydın, “Bilgi Evleri’mizi ev ve okulun dışında 3’üncü mekan olarak kurduk” dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nde eğitim gören öğrenciler ve aileleri ile İBB Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri’nde  düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen kahvaltıda Bilgi Evi Öğrencileri kahvaltı sonrası, Tiyatro oyunu oynayıp, şiir, türkü ve enstrüman resitali gerçekleştirdi. Öte yandan, programda kura çekilerek kazanan öğrencilere Başkan Aydın tarafından içlerinde çeşitli hediyelerin bulunduğu okul çantası hediye edildi.

“BİLGİ EVLERİMİZİ, EV VE OKULUN DIŞINDA 3’ÜNCÜ MEKAN OLARAK KURDUK”

Zeytinburnu’nda çocuklar ve gençler için önemli projelere imza attıklarını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Bizler arzu ediyoruz ki, bizler göçüp gittikten sonra arkamızdan bizleri yad eden, bizleri güzellikle hatırlayan ve bizlere dua eden, değerlerine bağlı, mutluluk ve huzur içerisinde yaşayan gençlik, bu ülkede ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde kıyamete kadar yaşamaya devam etsin. Bunun olması için de bilgiye sahip olmamız lazım. Bilgiyi kazanmak, öğrendiğimiz bilgiyi kullanabilmek için bir gayretin içerisinde olmamız lazım. Türkiye’de ilk defa Zeytinburnu’nda kurulan Bilgi Evleri’miz, bir marka olarak Türkiyemize yayılan Bilgi Evleri’miz 3’üncü mekan alarak kuruldu. 3’üncü mekan ne demek; ev, okul ve sokağın alternatifi Bilgi Evleri’dir. Vaktimizi geçireceğimiz yerler, sosyalleşeceğimiz yerler, Bilgi Evleri’dir. Bilgi Evleri’nde, 50 bini aşan üyemizin içerisinde 500’e yaklaşan bilgi ailesi işte burada, Panaroma 1453 Tesisleri’nde. İyi ki varsınız. Rabbim sizleri yetiştiren, büyüten anne ve babalarınızdan Allah razı olsun. Hem Bilgi Evleri’ndeki öğretmenlerinizden hem de okullardaki öğretmenlerinizden Allah razı olsun. Onlara çok çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“BİLGİ EVLERİNDE ÖĞRETMENLER ÇOCUĞUMUN DERSLERİNE YARDIMCI OLUYORLAR”

Çocuğunun 3 yıldır Bilgi Evi’ne gittiğini belirten Nesime Sayı, “Çocuğumun öğretmenlerinden memnunuz, Bilgi Evi’nden memnunuz. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Çocuğuma derslerinde yardımcı oluyorlar. Çocuğumun bilemediği soruları orada çözüyorlar. Çok memnunuz” şeklinde konuştu.

Bilgi Evi Öğrencisi Emrah Diken ise “Bilgi Evlerine gidiyorum. Ödevim olduğu zaman orada arkadaşlarımla birlikte ödevimi yapıyorum. Performans ödevlerimi orada yapıyorum. Kulüplere katılıyorum. Bilgisayarları kullanıyorum, hocalarımla sohbet edip satranç oynuyorum” dedi.

Kaynak: İHA