Aydınlı İşadamları, Bu Protokol İle Fuarlarda Bundan Sonra Fransız Kalmayacak

Ünlü Seyyah Evliya Çelebi’nin gök kubbenin altındaki en güzel yeryüzü diye tarif ettiği Aydın’da üretilen ürünlerin daha iyi tanıtımı ve Aydınlı işadamlarının uluslarası fuarlarda yaşadığı en büyük sıkıntılar arasında yer alan lisan sorununun çözebilmek için TÜMSİAD Aydın Şubesi Bemar Kariyer Okulu & BritishTown Dil Okulu ile iş birliği protokolü imzaladı. Aydın’da yetişen tarım ürünlerinin yanı sıra üretilen pek çok sanayi ürünün kalite bakımından hiçbir sıkıntısı olmamasına rağmen fuarlarda yabancılarla görüşmelerde ciddi sıkıntı yaşandığını belirten TÜMSİAD Aydın Şube Başkan Vekili Sezar Yüksel, “Hedefimiz ürünlerin tanıtımını ve satışını yaparken aracı ile değil bizzat işadamlarımızın kendisinin karşı tarafla muhatap olmasını sağlamak” dedi.

Aydınlı İşadamları, Bu Protokol İle Fuarlarda Bundan Sonra Fransız Kalmayacak
TÜMSİAD olarak, üye odaklı bir iş adamları derneği olduklarını bu kapsamda Bemar Kariyer- Britishtown Dil Okulu ile önemli bir protokol imzaladıklarını ifade eden Başkan Vekili Sezar Yüksel, “Gerek fuarlarda gerekse yurtdışı gezilerinde işadamları olarak yaşadığımız sorunların başında lisan sorunu geliyor. Belki de işadamımız İngilizceyi iyi bilse karşı taraf ile çok iyi anlaşacak ve önemli anlaşmalar yapacak. Aydınlı işadamları olarak dil bilmeme nedeniyle kaybımızın çok olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda yaptığımız anlaşma ile üyelerimiz başta İngilizce olmak üzere tüm dünya dilleri eğitimini çok avantajlı fiyatlarla alabilecekler. Amacımız her alanda olduğu gibi ticarette de dünyanın ortak dili haline gelmiş İngilizceyi üyelerimizin yeterli düzeyde öğrenmesine katkıda bulunmak” diyerek protokolün hayırlı olmasını diledi.

Yaklaşık 25 yıldır faaliyet gösteren kurumun Aydın’da 4 yıldır faaliyetlerini başarı ile sürdürdüğünü ve kendilerinin de Aydın’ın gelişip kalkınması için gayret gösterdiklerini belirten Bemar Kariyer ve & BritishTown Dil Okulu’nun Kurucu Müdürü Cevriye Savaşır, “Biz Aydın’da eğitim camiasının yanında iş dünyasının da hizmetindeyiz. En güncel ve en pratik eğitimi vermeyi felsefesi haline getirmiş, bu eğitimleri almak için artık çevre illere gitmek yerine, çevre illerdeki eğitimcileri Aydın ‘a getirerek sizlerin hem zamanınızı hem de paranızı boşa harcamanızın önüne geçmekteyiz. Aydın’ın gelişip kalkınmasında bizim de katkımız olursa kendimizi mutlu hissedeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA