Ahmet Ümit Okurlarıyla Buluştu

Ünlü polisiye roman yazarı Ahmet Ümit, imza gününde hayranlarıyla buluştu.

Zorlu Center D&R mağazasındaki etkinlikte, yeni kitabı "Elveda Güzel Vatanım"ı hayranları için imzalayan Ümit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polisiye romana olan ilgiyi, "Biz polisiye roman türünü dışarıdan aldık fakat şimdi Batıda en çok bizim eserlerimiz okunuyor" şeklinde yorumladı.

Şair ve yazar Ümit, ilk romanından bugüne yazdığı eserlere ilişkin bilgi vererek, "1996'da, ilk romanım 'Sis ve Gece'yi yazdığımda, genç bir yazardım ve insanların bu kadar ilgisini çekmiyordu. Fakat o günden bu yana yaklaşık 20'ye yakın kitap yazdım. Bugün ise çok büyük bir ilgi görüyoruz. (Elveda Güzel Vatanım) İlk baskısı 250 bin olan sanırım Türkiye'de ilk kitaptır" dedi.

Yeni kitabını 4 yılda hazırladığını ve bu süre içinde, romanda sözü geçen mekanları da gezdiğini dile getiren Ümit, "İttihat ve Terakki'nin yaşadığı coğrafyaları ziyaret ettim. Paris'te bir lokallerini bile buldum. Selanik, Üsküp, Resne ve Manastır'a gittiğim, yoğun bir seyahat süreci oldu" ifadesini kullandı.

Ahmet Ümit, imza gününde hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği romanıyla ilgili, şunları kaydetti:

"Bittiğinde, beni ikna eden, doyuran ve mutlu eden bir kitap oldu. Çok emek harcadığım, istediklerimi yazdığım ve yaptığım bir eser ortaya çıktı. Gelecek kuşaklar, İttihat ve Terakki, Osmanlı Devleti'nin son dönemi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna dair önemli bilgilere ulaşabilecekler. Romanda düşünsel bir yolculuk yapacak, bir maceranın içine gireceksiniz. Büyük bir aşk, sarsıcı suikast ve cinayetler, arkadaşlıklar ve ihanetlerle karşılaşacaksınız. Anlayacağınız hayatın içinden her şey var bu kitapta."

Kitabın fiyatını, insanları ekonomik anlamda fazla zorlamaması için belli bir sınırda tuttuklarına dikkati çeken Ümit, "Bunda tabii ki kitabın 250 bin basılmasının etkisi oldu. Bu sayede insanımız korsan kitaplara teşebbüs etmez" diye konuştu.

Yazar Ümit, yeni projelerine de değinerek, 2016 yılının sonbahar ya da kış aylarında "Başkomiser Nevzat" karakterinin olduğu bir hikaye kitabını yayımlayacağını dile getirdi.

Kaynak: AA