Adana'daki Cinsel İstismar Davası

Yumurtalık ilçesinde 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunulmasına ilişkin davada yargılanan 31 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi

ADANA - Adana'nın Yumurtalık ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulmasına ilişkin davada hakim karşısına çıkan 31 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Ceyhan 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada salonda hazır bulunan 29 sanık ile cezaevindeki 2 kadın sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yaptı.

Sanıkların haklarındaki suçlamayı kabul etmedikleri ve mağdur G.S.Ç'yi tanımadıklarını söylediği öğrenildi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 25 Aralık Cuma'ya erteledi.

Adana'da, 8 Haziran'da 14 yaşındaki kız çocuğunun zorla alıkonulduğu ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçmiş, kız çocuğuna fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla İ.Ş. ve N.R. tutuklanmıştı.

Zanlıların ifadesi doğrultusunda genişletilen soruşturmada kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen 29 kişi daha cezaevine gönderilmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "Her şüphelinin mağdurla bir şekilde bağlantılı olduğu, bazı şüphelilerin telefonlarında mağdurun numarasının kayıtlı olduğu, mağdurun, şüphelilerin ev ve iş yerlerini ayrıntılı tarif edebildiği, detayları bu şekilde bilmesinin hayatın olağan akışına uymayacağı ve gitmediği, kalmadığı bir yeri ayrıntılı tarif etmesinin mağdurun beyanlarının doğruluğunu gösterdiği kanaatine varılmıştır" ifadesine yer verilmişti.
Kaynak: AA