Tayland Milli Günü Kutlandı

Tayland'ın Milli Günü ve Kral Adulyadej'in 88. doğum günü Ankara'da verilen bir resepsiyonla kutlandı

ANKARA - Tayland Milli Günü ve Kral Bhumibol Adulyadej'in 88'inci doğum günü Ankara'da verilen bir resepsiyonla kutlandı.

Tayland'ın Ankara Büyükelçisi Tharit Charungvat'ın ev sahipliğinde gerçekleşen davete, Ankara'da görev yapan çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, diplomat ve gazeteci katıldı.

Resepsiyon, Büyükelçi Charungvat'ın gelen konukları kapıda karşılamasının ardından iki ülkenin milli marşlarının çalınması ile başladı.

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in 88'inci doğum gününün aynı zamanda Tayland'ın Milli Günü olarak kutlandığını belirten Büyükelçi Tharit Charungvat, "69 yıldır tahtta olan Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in dengeli ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen felsefesinin, Tayland halkının modern dünyanın zorluklarının üstesinden gelmesini kolaylaştırdığını" söyledi.

"Türkiye ve Tayland'ın ikili ilişkilerini anlatabilecek tek kelime mükemmeldir" diyen Büyükelçi Charungvat, gelecek yıl iki ülke arasında daha etkin çalışmalar yürütülmesi için Türk hükümeti ile temas halinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Büyükelçinin konuşmasını Türkçe, "iyi akşamlar" diyerek tamamlamasının ardından gelen konuklara Tayland milli yemekleri ikram edildi.

Kendisinden önceki Kral Ananda Mahidol'un 20 yaşında ölmesinin ardından 9 Haziran 1946'da çocukken tahta çıkan Tayland Kralı Adulyadej, Dünya'nın en uzun süre hüküm süren kralı olma unvanını da elinde tutuyor.
Kaynak: AA