Öztürk Açıklaması Ankara'nın Büyüsüne Kapılmayacağım

1 Kasım milletvekili genel seçimlerinde Muğla AK Parti Milletvekili seçilen Nihat Öztürk, Ankara’nın büyülü atmosferine kapılmayacağını, kendisine fırsat yaratarak Muğla’da olmak istediğini açıkladı. Menteşe Öğretmenevinde Menteşe İlçe Başkanı Erdoğan Ünal’ın katılımı ile basın mensupları ile bir araya gelen Öztürk, Ocak ayında Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın Muğla’ya geleceğini açıkladı.

Öztürk Açıklaması Ankara'nın Büyüsüne Kapılmayacağım
“ANKARA’NIN BÜYÜSÜNE KAPILMAYACAĞIM”

Ankara’nın büyüsüne kapılıp Ankara’da kalmak yerine, kendime sürekli fırsat yaratıp Muğla’ya gelmeye çalışan bir Milletvekili profili çizeceğim. Bundan da mutluyum. 1 Kasım seçimlerinin ardından milletvekili yemini ettikten sonra Muğla’da gitmediğim ilçe kalmadı. Her ilçeye gittim. Artık ilçe teşkilatlarımızın sorunları nelerdir konusu değil, Muğla’nın sorunları nelerdir o konulara yoğunlaştım. Muğla’da yaptıklarımızı anlatamama gibi bir sorunumuz var. Bu sorunu bundan sonra ayda bir defa yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek çözüm önerileri ve bu sorunların çözümü konusunda neler yapabiliriz bu konuları konuşmak istiyorum” dedi.

İL VE İLÇE TEŞKİLATLARININ SORUNLARI

Milletvekili olarak il ve ilçe teşkilatlarında kimlerin görev alıp almayacağı konusunda net bir tavır koyduğunu belirten Öztürk, kendi il başkanlığı döneminde yapılanları, bundan sonra il ve ilçe teşkilatlarına yapmayacağını, görevinin millet için hizmet üretmek olduğunu söyledi.

Öztürk, “Parti teşkilatlarındaki sorunların çözümü konusunda eğer sorulursa sadece fikrimi söyleyeceğim. İlçe ve il yönetimlerine kim gelir, kim gider benim dışımda olacak. Çünkü ben yıllarca il başkanlığı yaptım. Benim dönemimde birçok sıkıntılar yaşadık. Bana yapılanları ben başkasına yapmayacağım. O arkadaşlara böyle bir sıkıntı yaşatmak gibi bir niyetim yok. Tam tersine ben bir milletvekili olarak teşkilatlarıma hizmet vereceğim. Kim olursa olsun, eğer bir teşkilatta sıkıntı varsa, o sıkıntının muhatabı önce ilçe başkanı, ardından il başkanıdır. Ben hiçbir zaman enerjimi teşkilatların değişiminde harcamayacağım. Milletvekilinin görevi milletin derdine derman olmak ve millet için hizmet üretmek. Bugün görev alanlar benim arkadaşlarım, yarın bir değişim olursa yine benim arkadaşlarımdır. Sadece bir milletvekili olarak bana sorarlarsa kendi şahsi fikrimi söyleyeceğim” dedi.

OCAK’TA TURİZM BAKANI GELİYOR

AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk, seçim sonrası yaptığı açıklamada turizm sezonunun sonunda ve başında bakanın da katıldığı toplantılarda turizmin değerlendirileceği açıklamasının takipçisi olduğunu ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile konuyu görüştüklerini açıkladı.

Hasan Özyer ile birlikte Bakan Ünal’ı ziyaret ettiklerini açıklayan Öztürk, “Sayın bakanımızı ziyaretimizde kendisinden şunu istedik. Turizm açısından Türkiye’nin üçüncü önemli ili olduğumuzu ve sektör temsilcileri ile bir ardaya gelinmesini talep ettik. Sayın Turizm Bakanımız Mahir Ünal Ocak ayında Muğla’da sektör temsilcileri ile bir araya geleceğini söyledi.

Sadece turizm sezonu sonunda değil, turizm sezonunun başında da sektör temsilcileri ile buluşulmasını istedik. Ocak ayında inşallah Fethiye’den başlayıp Bodrum’dan çıkacağız. Fethiye’yi Fethiye’de, Marmaris’i Marmaris’te, Bodrum’u da Bodrum’da konuşacağız” dedi.

DAR GELİRLİLER İÇİN TOKİ

Muğla’da sadece merkezde, Yatağan’da değil, Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi turizm bölgelerinde de TOKİ tarafından konut üretiminin yapılmasından yana olduğunu açıklayan Öztürk, “Yatağan’da dar gelirliler ve emekliler için konut üretimi yapılacak. Bu kesinleşti. Kavaklıdere ilçesi dördüncü etap için talep toplamaya başladı.

TOKİ daha çok yerel yönetimlerin talebi ile konut üretiyor. Merkez ilçe Menteşe’de de TOKİ konutları için çalışma var. Arazi konusunda yaşanan sıkıntılar vardı, biz bu sıkıntıların takipçisiyiz. Benim gönlüm sadece kırsal alanlarda değil, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi ilçelerde de TOKİ tarafından konut üretiminin yapılması. Buralarda yaşayan dar gelirli ve otellerde çalışan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın da kira öder gibi konut sahibi olmalarını çok istiyorum. Eğer yerel yönetimler kanalı ile talep toplansa, TOKİ tarafından konut üretimi daha da kolaylaşacak” dedi.

Kaynak: İHA