Özdağ Açıklaması 'İçimizdeki Rusçular Orak Çekice Hasretle Baktı'

Ak Parti (AKP) Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Esad zalimdir, İran ve Rusya, Esad’a destek vermemeli" dedi.

Özdağ Açıklaması 'İçimizdeki Rusçular Orak Çekice Hasretle Baktı'
Özdağ, Turgutlu’da ilçe teşkilatını ziyaret etti, gündemin en sıcak maddesi olan Rusya krizi hakkında açıklamalarda bulundu. Bu konuda aklıselim olunması gerektiğini dile getiren Özdağ, Rusya’nın Türk pazarına ihtiyacı olduğunu ancak bu bahanelerle sıcak denizlere inme planının gerçekleşmeyeceğini dile getirdi. Suriye’de IŞİD ile mücadele eden Rusya’yı anlayabileceklerini dile getiren Özdağ, Bayırbucak Türkmenlerinin vurulmasını kınadı.

"ESAD GİTMELİ"

Suriye’de Beşar Esad’ın mutlaka görevinden gitmesi gerektiğini belirten Özdağ; şöyle konuştu: "Esad zalimdir, İran ve Rusya Esad’a destek vermemeli. Suriye’de Esad olduğu sürece bu otorite boşluğu olacak, otorite boşluğu da dünyada terörist faaliyetleri kışkırtacaktır. Eğer bugün Suriye’de demokratik bir yapı olsaydı, her mezhebin, her etnik kültürün temsil edildiği bir parlamento olsaydı bu sıkıntılar yaşanmazdı."

"RUSYA’NIN SURİYE’DE NE İŞİ VAR"

Rusya konusunda Türkiye’nin içerideki Rusçular ve İrlandalılar hariç tek yürek olduğunu ifade eden Özdağ; şunları söyledi: "Biliyorsunuz Rusya ile bir kriz yaşadık. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız gerekli açıklamaları yapıyor. Biz diyoruz ki konuşarak diplomasinin dilini kullanarak, meselelerimizi halledelim. Rusya’ya diyoruz Suriye’de ne işin var. Suriye’den elini ayağını çek diyoruz. IŞİD ile mücadele et ama Bayırbucak Türkmenlerini bombalama, oradan Akdeniz’e uzanmak gibi bir hayal kuruyorsan yanılıyorsun diyoruz. Buna kesinlikle dünya da Türkiye’de müsaade etmez, Bayır-Bucak Türkmenleri de müsaade etmez."

Rusya’nın Çar Petro’dan beri, komünist rejimden beri hep sıcak denizlere açılmak istediğini anlatan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunların böyle bir hayalleri vardı. Ben Rusya’nın bu krizi çok fazla tırmandıracağını düşünmüyorum. Burada mutlaka aklıselim hâkim gelecek. Rusya’nın Türkiye’ye ihtiyacı var. Türkiye’den büyük miktarda sebze alıyorlar. Ancak tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımız bir yandan yeni pazar oluşturmak için hamle yapıyor. Katar, Avrupa Birliği ile ilgili vizelerin ortadan kaldırılmış olması. Aynı zamanda Avrupa’ya, Afrika’ya açılmış olmamız bizim elimizi rahatlatacak. Biz ülkemizde hiç bir vatandaşımızı mağdur etmeyiz. Ama bütün Türkiye’de hep beraber tek yürek olmalıyız. İçimizdeki Rusçular hariç, içimizdeki İrlandalılar hariç. Onlar malum biliyorsunuz. Onlar hiç bir zaman ay yıldızı sevmedi. Orak çekice çok büyük hasretle baktılar. Ama bizim egemenliğimiz her şeyin üzerindedir. Devletimiz olmazsa Suriye gibi oluruz değerli kardeşlerim. Bizim devletimiz olacak, güçlü devletimiz olacak. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Böyle bir devlet alıp, büyük ölçekli devlet yapmak için vesayetçilere meydan okuduğu için."

"PKK İLE KARARLI MÜCADELE DEVAM EDECEK"

Terör ile mücadelenin kararlı bir şekilde süreceğini anlatan Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"PKK’ya karşı mücadelemiz sürecektir, Kürtler bizim kardeşimizdir. Araplar, Çerkezler kardeşimiz, biz hep beraber bir bütünüz. Hep birlikte Türkiye’yiz ve tek milletiz. PKK’nın ne kadar tehlikeli bir örgüt olduğunu her geçen gün Doğu’da yaşayan vatandaşlarımız görüyor. Acımasız, zalim, gaddar hatta dinsiz, vatan düşmanı, millet düşmanı ve din düşmanı bir örgüt. Türkiye’de bu örgüte destek olanlar var maalesef, zaman zaman bunların adı liberal oluyor zaman zaman sosyalist oluyor ve bazen komünist oluyor. Bu şekilde siyasal, medya uzantıları oluşuyor. Buna rağmen Türkiye’de aklıselim insanların sayısı çok ve bizim PKK ile birebir mücadelemiz sürecek. İnsan hak ve özgürlük alanlarını genişleteceğiz, demokrasinin alanını genişleteceğiz. PKK’ya Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Türkiye’yi dar edeceğiz. İnsanlarımızı PKK’nın elinden kurtaracağız. Bu bizim boynumuzun borcu, siyaset ve müslümanlık borcumuz."
Kaynak: İHA