Kırşehir'de Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığında 3 haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 361’inci kısa dönem 35 acemi asker için yemin töreni düzenlendi.

Vali Necati Şentürk, Boztepe Spor Salonunda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, acemi askerlere başarılar diledi.

İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bulut da dosta güven düşmana korku veren askerler ile gurur duyduğunu belirtti.

Askerlere ve ailelerine seslenen Bulut, şöyle konuştu:

"Bir evladın ne kadar zor şartlarda yetiştirildiğini iyi biliyoruz. Onlar bundan sonra sizlerin bize birer emanetidir. İçiniz rahat olsun, çünkü bizler bu emanetlerin yılmaz bekçileriyiz. Vatani görevini yerine getirmek için bu kutsal ocağa heyecanla, coşkuyla koşarak gelen evlatlarımıza büyük bir sabır ve inançla, gece gündüz demeden, Mehmetçik ruhunu sevgiyle aşıladık. Onlar gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna canlarını seve seve feda edeceklerine namus ve şerefleri üzerine ant içtiler. Bu yemin, kahraman Türk ordusuna mensup olduklarının kabulüdür."

Törene, Vali Şentürk ve Albay Bulut'un yanı sıra AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subay, astsubay ve asker aileleri katıldı.

Kaynak: AA