İhlas Koleji'nde İngilizce Dublaj Yarışması Yapıldı

Özel Bahçelievler İhlas Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri, İngilizce dublaj yarışması’ndan (Dubbing Contest) Belçika’da 1 haftalık tatil kazandı.

İhlas Koleji'nde İngilizce Dublaj Yarışması Yapıldı
İngilizce Dublaj Yarışması’na katılan 7 takım Yüzüklerin Efendisi, Karayip Korsanları, Batman, Hobbit, Geleceğe Dönüş, Harry Potter, Ajan Salt ve Geleceğe Dönüş (Back To The Future) gibi filmlerden seçmiş oldukları sahneleri seslendirerek performanslarını ortaya koydular. Yarışmanın jüri üyeliğini ise Türkiye’nin önemli seslendirme sanatçılarından biri olan ve yıllarca Robin Williams, Slyvester Stallone, Fred Çakmaktaş başta olmak üzere birçok karaktere sesini veren usta tiyatrocu Sezai Aydın yaptı. Aydın, yarışmanın öncesinde öğrenciler için Rocky 2 filminin son sahnesine canlı dublaj yaptı.

Yarışmada Ali Arif Kılınç, Ahmet Kırantay, Muhammed Selim Şeker’den oluşan The Sound Of Dream ekibi birinci oldu. Ekip üyeleri yarışmanın ödülü olarak bir haftalık Belçika tatili kazandı. Galibiyet coşkusu yaşayan ekip üyeleri, yarışmayı iyi bir takım olabildikleri için kazandıklarını, bunun için de son bir aydır yoğun olarak çalıştıklarını ifade etti.

Kazanan ekibe plaketlerini Sezai Aydın verdi. İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Kazaz da Sezai Aydın’a bir plaket ve çiçek takdim etti.Özel Bahçelievler İhlas Anadolu Lisesi Okul Müdürü Salih Uyan, yabancı dilde başarının ancak dili öğrencilerin hayatının içine alabilmekle mümkün olduğunu söyledi.

Uyan, “Biz de okul olarak her zaman öğrencilerimizin pratiğini geliştirici uygulamalar ve etkinlikler düzenliyoruz. İngilizce dublaj yarışması bu eğlenceli etkinliklerden sadece biriydi” dedi.

Kaynak: İHA