Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası

SİNOP - Ayancık İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (AYİMDER) öncülüğünde Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı.

AYİMDER Başkanı Mustafa Şahin, yaptığı açıklamada, Sinop'taki sivil toplum örgütlerinin başlattığı Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyasına Ayancık'ta da AYİMDER önderliğinde AYDİNDER ve Memur-Sen ilçe temsilciliğinin kuru gıda ve battaniye yardımında bulunacağını kaydetti.

Ayancık’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak kış aylarına girilen şu günlerde zor şartlar altında hayatlarını sürdüren Türkmen kardeşlerine bir nebze olsun yardım edebilmek ve onları desteklemek için yardım kampanyası başlattıklarını anlatan Şahin, "Hayırsever vatandaşlarımızın bu konuda desteklerini, Türkmen kardeşlerimize şu soğuk kış günlerinde gereken hassasiyetin göstereceklerine inancım tamdır. Yardım kampanyamız kuru gıda, battaniye ile ayni ve nakdi yardımdan oluşmaktadır" dedi.

Yardımların Belediye Caddesi Yeni Cami altında bulunan irtibat noktasında toplanacağını, daha sonra il merkezinden tırlarla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderileceğini bildiren Şahin,  tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Kaynak: AA