Başkan Yılmaz Açıklaması 'Köylerimizi Ayırt Ettiysem Namerdim'

Havza ilçesindeki 19 köyün muhtarı ile bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, muhtarlara köylerinde yaşadıkları sorunların hepsinin çözüleceğinin güvencesini vererek, "Allah şahidim olsun bir gün ‘şu köye yatırım yapın, şu köye yapmayın’ diyerek ayırt ettiysem namerdim" dedi.

Başkan Yılmaz Açıklaması 'Köylerimizi Ayırt Ettiysem Namerdim'
Daha önce Havza’ya yaptığı ziyarette muhtarları Samsun’a davet eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz makamında Havzalı muhtarları ağırladı. 19 köyün muhtarının yer aldığı ziyarette muhtarlar sorunlarını aktardı. Köylerindeki yol içme suyu ve alt yapı gibi sorunları çözülen muhtarlar da Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

“MUHTARLARIMIZ SAKIN TELAŞA KAPILMAYIN”

Ziyarette muhtarlara seslenen Başkan Yılmaz, Havzalı muhtarlar nezdinde tüm köylerimizdeki muhtarlarımızın rahat olmasını istiyorum. Biz Allah şahidim olsun gece demiyoruz gündüz demiyoruz köylerimiz için çalışıyoruz. Amacımız artık köylerde ve ilçelerde ne yol ne de su sorunu bırakmamak. Çünkü kalkınma köylerden başlıyor. Benim işim bu şehir. Hizmet yapmak sıkıntıları çözmek benim boynumun borcu. Sizler rahat olun arkanıza yaslanın sakın bizim köyümüze hizmet gelmiyor telaşına kapılmayın. Size asla lütufta bulunmuyorum. Bu benim görevim. Hizmet yapmak benim boynumun borcu" dedi.

“BİZİM YANIMIZDA OLUN, BİZİMLE DAİMA İŞBİRLİĞİ YAPIN”

“Bizim köyümüze hizmet gelmiyor. Bizi ayırıyorlar” diyerek serzenişlerde bulunan muhtarlar olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, "22 senedir Samsun için gecemi gündüzüme katarak çalışıyorum. Allah şahidim olsun bir gün ‘şu köye yatırım yapın, şu köye yapmayın’ diyerek ayırt ettiysem namerdim. Benim kitabımda hiçbir zaman ayrılık gayrılık olmadı. Biz insanımızı insan olarak görüyoruz. Siz bizim yanımızda olun. Bizimle daima işbirliği yapın. Sorunlarımızı işbirliği içinde birlikte çözelim" ifadelerini kullandı.

“SİZLER DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZISINIZ”

Muhtarların demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu da dile getiren Başkan Yılmaz, "Demokrasi önce ailede başlar, önce köyde, mahallede başlar. Evde, köyde, mahallede demokrasi kültürü ne kadar güçlenirse, ülkenin tamamında da bu kültür gelişir, güçlenir. Sizler demokrasimizin çekirdeğisiniz" diye konuştu.

Daha sonra muhtarları dinleyen Başkan Yılmaz, ziyaret sonunda muhtarları kapıya kadar uğurladı.
Kaynak: İHA