Kartepe'de Kar Küreme Çalışmaları Sürüyor

Kocaeli’yi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Kartepe Belediyesi ekipleri ilçe genelinde kar küreme çalışmalarına devam ediyor.

Kartepe'de Kar Küreme Çalışmaları Sürüyor
Kartepe Belediyesi ekipleri yoğun kar yağışından vatandaşların etkilenmemesi ve olası trafik kazalarına karşı kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Ana arter yollarda kar küreme ve tuzlama araçları yanı sıra iş makineleri yardımıyla yürütülen çalışmalar yanında yayaların güvenliği içinde alt ve üst geçitlerdeki kaldırımlar, ibadethaneler ve kamusal alanlarda kürekle temizlik yaptı. Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, köprüler ve üst geçitlerde yolların açık kalması için hem kar küreme hem de gece olası buzlanmalara karşı tuzlama çalışması yaptıklarını belirtti.

Ayrıca ekipler, vatandaşların olumsuz durumlar karşısında belediyeye ait telefon numaralarından kendilerine ulaşılması istendi.

Öte yandan Kartepe Belediyesi bünyesindeki 28 kişiden oluşan karla mücadele ekibi 7 JCB, 2 greyder, 2 loder, 2 kar küreme ve tuzlama aracı, 12 kamyon ve kamyonetin yer aldığı makine parkuru ile 6 farklı ekip ilçe genelinde çalışma yaptı. Yağışlarla birlikte ilçe genelinde kar küreme ve süpürme şeklinde çalışan ekipler gece yarısından itibaren sabaha kadar olası buzlanmalara karşı da tuzlama çalışmasında bulundu.
Kaynak: İHA