İdil'de Çatom Yeni Başarılara İmza Attı

Şırnak’ın İdil ilçesinde faaliyet gösteren Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) yapmış olduğu el sanatlarıyla büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.

İdil'de Çatom Yeni Başarılara İmza Attı
Mardin’in Midyat ilçesinde GAP idaresi ve UNDP iş birliği ile düzenlenen, tasarım eğitimi el sanatları programına İdil’i temsil eden el sanatları öğretmeni Selma Şavur katıldı.

Düzenlenen programda, eğitim esnasında uygulamalı dolgu oyuncak ve değişik ürünler tasarlandı. Eğitimden kısa bir süre sonra tasarımcı tarafından dolgu oyuncak siparişi alarak işbirliğine başlanıldı.

Konu ilgili açıklama yapan İdil Çatom sorumlusu Tuğba Gülhan,

“Merkezde üretilen bu siparişlerin kalitesi ve teslimat süresine gösterdiğimiz hassasiyet üzerine yeni siparişler gelmeye başladı.

Bu sefer Türkiye’nin yanı sıra Japon yaya aksesuar olarak kullanılmak üzere değişik figürlerde mini dolgu oyuncak üretimine başladık. 2012 yılında 4 ürün ve aylık 300-400 arası ücretle başlanılan bu yolda 2015 yılında 30 çeşide çıkılarak aylık ortak gelirleri 5 bin TL’yi buldu. Bu gelirin tamamı bu üretimi yapan katılımcılarımıza verilmektedir. İlçemizden Japonya’ya üretim yapmak bizim için gurur verici. Bu sayede kurumumuzu ulusalda da tanıtma fırsatımız oldu. Japon yaya üretim yapan 10 katılımcımız ekonomik özgürlüklerini elde ederek ailede de söz sahibi olmuşlardı.

Hedefimiz, kadınları bu yolda ekonomik anlamda güçlendirerek, üretici sayısını çoğaltmak ile birlikte aylık gelir miktarını 10 bin TL’ye çıkarmaktır. Ayrıca Romanya ile de çeyizlik eşya satma konusunda girişimlerimiz oldu sonuç beklenmektedir. ÇATOM ilçemizdeki kadınlar için adeta çare merkezi haline gelmiştir. Bayanlar burada kurs almalarının yanı sıra, yıl içinde düzenlenen sosyal etkinlikler ile sosyal yönden den güçlenerek, çeşitli eğitim seminerlerine dâhil edilerek yaşam kaliteleri artmaktadır. ÇATOM’da 1 yıl eğitim ve hizmet alan bir bayan eğitim, sosyal ve ekonomik anlamda güçlenmekte psikolojik olarak ta rahatlamaktadır. Ayrıca merkezimiz eğitim öğretim yılı içerisinde doğrudan 250 dolaylı olarak da bin 500 kadına ulaşmaktadır” dedi.

Kaynak: İHA