Brüksel'de Terör Operasyonu Açıklaması 7 Gözaltı

Yeni yıl kutlamaları iptal edilen Brüksel’de polis, eylem hazırlığı içinde olan şüphelilerin evlerine düzenlediği baskınlarda 7 kişiyi gözaltına aldı.

Paris’te yaşanılan terör saldırılarının ardından Avrupa başkentlerindeki terör alarmı yılbaşı kutlamalarıyla zirveye ulaştı. Geçtiğimiz yıllarda yeni yıl kutlamaları hazırlığı yapan Avrupa başkentleri şimdi ise terör endişesi yaşıyor. Terör korkusu yüzünden her yıl Brüksel’in en görkemli meydanlarından olan De Brouckère Meydanı’nda düzenlenecek havai fişek gösterisi iptal edilirken, polis, eylem hazırlığı içerisinde bulunan şüphelilere karşı baskınlarını arttırdı. Yılbaşı eğlencelerini kana bulayacakları istihbaratı alan Belçika polisi, Brüksel’de birçok eve düzenlediği baskınlarda 7 şüpheliyi gözaltına aldı.

Avusturya polisi terör eylemi yapılacağı konusunda aldığı istihbarat üzerine alarma geçerek tedbirleri arttırdı. Alman polisi ise Berlin’de Brandenburg Kapısı önünde düzenlenecek olan etkinliklere sırt çantası ve bavul gibi eşyalarla katılacakların kutlama alanına alınmayacağı ifade ederken, emniyet tedbirlerini üst seviyelere çıkardı.

Kaynak: İHA