Beylikova Fen Lisesi'nin Eğitimi Güçlendirilerek Desteklenecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Beylikova Kaymakamlığı ve Beylikova Belediyesi arasında "Beylikova Fen Lisesi’nde Eğitimin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi" protokolü imzalandı.

Beylikova Fen Lisesi'nin Eğitimi Güçlendirilerek Desteklenecek
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) rektörlük binasında imzalanan protokole; ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Beylikova Kaymakamı Selçuk Haskırış ve Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp katıldı.

Protokol ile; Beylikova Fen Lisesi’nde eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmalar yürütmek amaçlanıyor. Ayrıca protokol ile Beylikova Fen Lisesi’nde görev yapan yapmakta olan öğretmenlerin niteliğini arttırmak ve eğitimin güçlendirilmesi de sağlanacak.

4 KOLDAN ÇALIŞACAKLAR

ESOGÜ imzalanan protokol kapsamında; İşbirliği yapılacak alanlara yönelik yeterli insan kaynağının sağlanması, protokol kapsamındaki işlerin gerçekleştirilebilmesi için yeterli sayıda öğretim üyesi ve öğrencinin görevlendirilmesi, akademik personelce verilecek hizmetlerde aksamaların yaşanmaması için gerekli önlemleri alma, üniversitenin fiziki imkanlarından öğrenci ve öğretmenlerin yararlanabileceği fırsatlar hazırlama ve fakülte, enstitü, yüksekokul ve merkez müdürlüklerin okullarla ilişkilendirme ve gereken bilgilendirmeleri yapma görevini üstlendi.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü protokol kapsamında; Gerçekleştirilecek etkinliklere öğrenci, öğretmen ve idari personele görevlendirme ve benzeri hususlarda gerekli kolaylıkların sağlanması, üniversite tarafından yapılacak faaliyetlere gerekli izinleri sağlama, lise bünyesinde yapılacak akademik faaliyet ve çalışmalarda koordinasyon gerçekleştirecek.

Beylikova Kaymakamlığı ve Beylikova Belediyesi ise protokolle birlikte; Lise öğrencilerinin üniversiteye olan ulaşımlarının sağlanması, gerekli etkinliklerde organizasyonları, lisede gerçekleştirilmesi planlanan etkinlik, seminer ve benzeri faaliyetlerde gerekli altyapıyı sağlayacaklar.
Kaynak: İHA