Avustralya Yeni Yıla Girdi

Avustralya, 2016 yılını havai fişek gösterileriyle karşıladı

MELBOURNE  - Avustralya, yeni yıla Melbourne ve Sydney gibi büyük kentlerindeki renkli havai fişek gösteriyle girdi.

Dünyanın birçok ülkesinde televizyonlardan canlı yayınlanan Sydney Limanı, bu yıl da havai fişek gösterileriyle 2016 yılına "merhaba" dedi.

Sydney Harbour Köprüsü üzerinde başlayan havai fişek gösterileri, Opera House, limandaki binalar ve kentin çeşitli yerlerinden fırlatılan havai fişeklerin şehrin semalarını aydınlatmasıyla dakikalarca devam etti.

Sydney'deki 7 ton havai fişek kullanılan kutlamaların, 7 milyon dolara mal olduğu açıklanırken, bu yıl ilk kez Avustralya'nın yerlileri olan Aborjinlerin anısına da özel gösteriler yapıldı. Gün batımıyla birlikte Sydney Harbour Köprüsü özel efektlerle Aborjin bayrağının renklerine bürünürken, tarihi köprü ışık gösterileriyle izleyenleri büyüledi.

Avustralya'nın bir diğer önemli kentlerinden Melbourne da Sydney ile birlikte yeni yıla görkemli havai fişek gösterisiyle girdi.

Tarihinin en büyük kutlamalarından birine sahne olan Melbourne'ün şehir merkezine yüz binlerce kişi akın etti. Dört ana merkezden ateşlenen yaklaşık 10 ton havai fişekle Melbourne semaları renkli görüntülere sahne oldu. Ayrıca çocuklu aileler için kentin iki büyük noktasında yerel saatle 21.30'da küçük çaplı kutlama ve havai fişek gösterileri düzenlendi.

Viktorya Eyaleti'nin birçok kırsal kesiminde ise hava sıcaklığının 40 dereceyi bulması nedeniyle kutlamalar iptal edildi.

Ülke genelindeki sıcak hava şartları, kutlamalardaki aşırı alkol tüketimi ve olası terör saldırıları nedeniyle eyalet polisi ve federal polis tarafından büyük şehirlerde üst düzey güvenlik önemleri alındı.
Kaynak: AA