Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Üyeleri Wuppertal'da Buluştu

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Wuppertal Şubesi ‘Birlik, Beraberlik ve Şükran Gecesi’ düzenledi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Üyeleri Wuppertal'da Buluştu
Bir ay önce açılan UETD Wuppertal Şubesi’nin gerçekleştirdiği Birlik, Beraberlik ve Şükran Gecesi’ne Wuppertal çevresinde yaşayan tüm gurbetçiler büyük ilgi gösterdi.

UETD Wuppertal Şube Başkanı Hikmet Özdemir’in ev sahipliği yaptığı geceye UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, Ruhr Bölge Başkanı Yaşar Çördük, Essen, Gelsenkirchen, Werl şube başkanları, Bölge Birim Başkanları, Bölge Kadın Kolları, yöneticiler ve bölgeden yaklaşık 200 kişi katıldı.

Kuran okunarak açılışı yapılan gecede bir konuşma yapan UETD Wuppertal Şube Başkanı Hikmet Özdemir, halkın seçimlerde gösterdiği yoğun katılımdan dolayı teşekkür etti.

Her yönden güçlü ve bağımsız bir Türkiye için var güçleri ile çalışacaklarını belirten UETD Wuppertal Şube Başkanı Hikmet Özdemir, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Sevgili hemşerilerim, 358 bin kişinin yaşadığı şehrimizde, nüfusun 55 binini göçmenler oluşturmaktadır. Göçmenlerin genel nüfusa oranı yüzde 16’yı geçmiştir. 55 bin kişinin büyük bir bölümünü, yaklaşık 30 binini vatandaşlarımız oluşturmaktadır.

Şehrimizde PKK - THKP-C gibi terör örgütlerinin derneklerinin hepsi var. Bu marjinal gruplar sahayı boş bulmuşlar, Türkiye’ye ve vatanımıza karşı Alman kamu oyunda Türk ve İslam düşmanlığı yaparak operasyonun bir parçası olmuşlardır. Bundan böyle şehrimizde Türkiye sevdalısı, ülkesinin büyümesini ve gelişmesini isteyen, hak ve adalet için çalışan siyasi yelpazeyi dolduran bir teşkilat, UETD Wuppertal olarak halkımızın ve ülkemizin sesi, temsilcisi olarak, halkımıza hizmet verecek ve marjinal gruplara sahayı boş bırakmayacağız.

Bu çalışmalarımıza ve gecemizin hazırlanmasına katkı sağlayan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.”

Ruhr Bölge Başkanı Yaşar Çördük de, bölgenin 25 şubesi ile Wuppertal halkının yanında olduğunu belirterek, yeni açılan UETD Wuppertal Şubesi’nin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve kendilerini destek vererek her zaman arkasında olacaklarını söyledi.



UETD’nin son iki sene içindeki yaptığı atılımlara değinen Ruhr Bölge Başkanı Yaşar Çördük, “Amacımız Almanya’da yaşayan vatandaşlarımıza yardımcı olmak, burada onların hem sosyal hem siyasi alanda statüsünü yükseltmek, halkımızın birinci sınıf vatandaş olmalarını sağlamaktır. Bu çabalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.

Wuppertal Kütahyalılar Dernek Başkanı İsmail Taşçıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Abay ve diğer üyelerle birlikte UETD Wuppertal Şube Başkanı Hikmet Özdemir’e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ve tebrik ettiler.

Daha sonra misafirlere yemek ikramı yapıldı ve program sona erdi. (MA-EFE)
Kaynak: İHA