Ana Okulu Öğrencilerine Cinsel İstismar Eğitimi

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde eğitim-öğretime devam eden Faik Güngör Ana Okulu öğrencilerine ‘Bedensel Temas’ ve ‘Kabul Edilemez Bedensel Temas’ arasındaki farkı anlatan eğitim verildi.

Ana Okulu Öğrencilerine Cinsel İstismar Eğitimi
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde eğitim-öğretime devam eden Faik Güngör Ana Okulu öğrencilerine "Bedensel Temas" ve "Kabul Edilemez Bedensel Temas" arasındaki farkı anlatan eğitim verildi.

Rehber öğretmeni Cansel Şahin tarafından verilen eğitimlerde minik öğrencilerde farkındalık oluşması sağlandı. Okul Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bu gün okulumuzda Rehber Öğretmenimiz Cansel Şahin tarafından çocuklarda cinsel istismarın önlenmesi ve mağduriyetin azaltılması adına, öğrencilerimizin yaş seviyelerine uygun olarak ‘Bedensel Temas’ ve ‘Kabul Edilemez Bedensel Temas’ arasındaki farkı anlatan eğitim verilmiştir. ‘Kiko ve El’ isimli hikayenin sunumu ardından öğrencilerle yapılan grup sohbetinde Kabul Edilemez Bedensel Temas’ın ne olduğu, iç çamaşırı kuralları ve böyle bir durum karşısında nasıl tepki vermeleri gerektiği yaş seviyelerine uygun olarak öğrencilerimize anlatılmıştır" bilgisi verildi.

Kaynak: İHA