AK Parti Bursa İl Başkanı Torun Açıklaması

"Bursa'daki ulaşımın daha sağlıklı olması için ne gerekiyorsa yapılacak. Tamamı yer altında olacak gerçek bir metro ile her tarafa ulaşabilen bir çalışmanın gayreti içinde olacağız"

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, "Bursa'daki ulaşımın daha sağlıklı olması için ne gerekiyorsa yapılacak. Tamamı yer altında olacak gerçek bir metro ile her tarafa ulaşabilen bir çalışmanın gayreti içinde olacağız" dedi.

Torun, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen 2015 yılı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, yıl içinde yapılan teşkilat faaliyetlerini ve seçim sürecinde 6 bin 14 sandıkta çalışmaları sürdürdüklerini anlattı.

Kentte bazı acı haberlerle sarsıldıklarını söyleyen Torun, "En acı olaylardan biri, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın menfur bir saldırı sonucu makamında şehit edilmesiydi. Bu olay bizi çok üzmüştü. Bizi çok üzen olaylardan biri de Kestel Belediye Başkanı Yener Acar'ın ekim ayında menfur bir saldırıda yaralanmasıydı" diye konuştu.

Milletten hiçbir zaman kopmayan bir anlayışa sahip olduklarını dile getiren Torun, yıl boyunca elinden gelen çabayı göstererek, görevini layıkıyla yerine getiren parti mensuplarına teşekkür etti.

Torun, Bursa'da yeni yılda ciddi yatırımlar yapılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nda çok önemli bir mesafe alındı. 15 Ocak'ta orada Gemlik Karsak Boğazı'ndaki geçiş köprüsü, açılacak. Böylece Karsak Boğazı'ndan Topçular İskelesi'ne 15 dakikada gidebilme imkanı sağlanmış olacak. En geç Mayıs ayında da Karsak Bölgesi'nden Ovaakça çevre yoluna bağlantı yolu açılacak ve aynı tarihlerde körfez geçiş köprüsü tamamlanmış olacak. Dolayısıyla Bursa İstanbul arası 90 kilometrelik bir otoyoldan 45 dakikada geçilebilecek. İzmir Yolu'ndaki çalışmalar da devam ediyor."

Yenişehir Havaalanı'nda çeşitli illere tarifeli seferler yapıldığını hatırlatan Torun, "Amacımız, Yenişehir Havaalanı'nı Bursa'da bir destinasyon merkezi yapmak. Bursa'yı ayrı bir havaalanına kavuşturmak, havayolu taşımacılığıyla buluşturmak, Bursa'dan ülkenin her noktasına gidilebilsin istiyoruz" diye konuştu.

Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önemli projelerimizden biri, metro. Metro, çok pahalı bir yatırım. Bu konuda merkezi hükümetin desteğini isteyeceğiz. Bursa Büyükşehir Belediyesinde teknik anlamda başarılı bir ekip var. Bursa'nın her noktasını metroyla buluşturmak istiyoruz. Bu yeni dönemdeki en önemli hedeflerimizden biri, bu olacak. Bursa'yı metro ağlarıyla buluşturmanın onurunu inşallah hep beraber yaşarız. Bizim bu konudaki girişimlerimiz sürüyor. Bursa'nın ulaşım problemlerini çözülmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu çözümlerin içinde mevcut hatların uzatılması da olabilir ama ayrıca yeni hatlar da olacak. Bursa'daki ulaşımın daha sağlıklı olması için ne gerekiyorsa yapılacak. Tamamı yer altında olacak gerçek bir metro ile her tarafa ulaşabilen bir çalışmanın gayreti içinde olacağız."

Torun, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik mücadeleyi kararlılıkla, sona erene kadar sürdüreceklerini, illegal yapılara izin vermediklerini, bundan sonra da asla vermeyeceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA