Yüreğir'de Zabıtadan Yılbaşı Denetimi

Yüreğir Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri Yılbaşı öncesinde ilçede gıda satışı yapan iş yerlerini denetledi. Ürünlerin hijyen koşullarını ve ürün etiketlerini kontrol eden ekipler, uygun olmayan şartlarda satış yapan işyeri sahiplerini uyardı.

Yüreğir'de Zabıtadan Yılbaşı Denetimi
Yüreğir Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte yılbaşı öncesi Yüreğir’de gıda maddesi satan iş yerlerini denetledi. Zabıta ekiplerince iş yerleri dolaşılarak, ürünlerin hijyenik şartlarda satılıp satılmadığı, çalışan personelin temizlik kurallarına uyup uymadığı ve ürünlerin etiketlemesinin doğru yapılıp yapılmadığı kontrol edildi. Uygun olmayan şartlarda satış yapan iş yerleri ise uyarıldı.

Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan amaçlarının vatandaşın sağlıklı ürünler tüketmesini sağlamak olduğunu belirterek, "Ekiplerimiz vatandaşlarımızın hijyen koşullarına uygun ürünler tüketmesini sağlamak amacıyla yılbaşı öncesi denetimlerini artırdı. Özellikle marketler, pastaneler, tekel bayiiler sıkı denetimden geçirildi. Uygun olmayan şartlarda satış yapan iş yeri sahipleri uyarıldı. Zabıta ekiplerimiz halkımızın sağlığının korunması ve huzuru için ilçe genelinde yetki ve sorumluluk alanımızda bulunan gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerinde denetimlerine devam edecek" dedi.

Başkan Çelikcan ayrıca halk sağlığını tehdit eden tarihi geçmiş gıdalara, fiziki koşulları iyi olmayan imalathanelere hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğini, denetimlerin artarak devam edeceğini ve kurallara uymayan işletmelerle sorumlular hakkında cezai işlemler yapılacağını vurguladı.
Kaynak: İHA