'Yenilebilir Yabani Nebatın Araştırılması Ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Projesi

Karaisalı'da, ''Yenilebilir Yabani Nebatın Araştırılması ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Projesi'' kapsamında kursiyerlerle tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

Karaisalı Belediyesi Başkan Vekili Esat Köse, Karaisalı Kalkınma Yardımlaşma ve Girişimciliği Destekleme Derneği'nin sahipliğinde, Karaisalı Halk Eğitim Merkezi, Karaisalı Belediyesi ile Karaisalı Meslek Yüksekokulu'nun ortağı olduğu projeyle ilgili 21 kursiyerle bir araya geldi.

Köse, Amaçlarının, ''Karaisalı'nın Turistik Tanıtımı; Tur Rotalarının Belirlenmesi ve İlçeye Turlar Düzenlenmesi'' adlı stratejik eylem önerilerine uygun olarak Karaisalı ilçesinde ekoturizmin gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.

Çalışmalar kapsamında, Çakıt Havzanı'nda seçilen Kocaveliler, Kapıkaya, Altınova, Durak, Murtçukuru, Bucak, Demirçit, Bolacalı ve Kıralanı kırsal mahallerinde yerleşik halkın bilinçlendirilip bilgilendirilmesi yoluyla doğada var olan ve yerel halkın zaman zaman kendi mutfağında değerlendireceği yenilebilir yabani otların belirleneceğini ifade eden Köse, bunların yeni kuşaklara tanıtılması amacıyla basılı materyal halinde getirileceğini belirtti.

Proje Koordinatörü ve Karaisalı Belediyesi Başkan Özel Danışması Yılmaz Aydoğan da antioksidan özelliği de taşıyan otların beslenmede büyük önem taşıdığını kaydetti.

İçişleri Bakanlığı ile Karaisalı Belediye'nin finansörü olduğu proje kapsamında bölge tanıtım eğitim programının 11 Ocak'ta başlayacağı, 18-22 Ocak tarihleri arasında eğitim semineri verileceği, 6 Şubat ve 16 Nisan tarihleri arasında da  sahada bilgilendirme ve bilinçlendirme ot tanıma ve toplamayla bunların yemeklerinin yapılmasıyla ilgili eğitimlerin olacağı bildirildi.

Kaynak: AA