Selvi Nineye 100. Yaşında Doğum Günü Partisi

Ordu'da özel bir engelli bakım merkezinde kalan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak hayatını sürdüren Selvi Kaynar'ın 100. yaşı, doğum günü partisiyle kutlandı.

Altınordu ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen doğum günü etkinliğine, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep Dizdar, engelli bakım merkezi görevlileri ve engelliler katıldı.

Müzik eşliğinde eğlenceli dakikaların yaşandığı doğum gününde, 100 yaşına giren Kaynar, kendisi için hazırlanan pastayı kesti.

Kaynar, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğum gününün ilk defa kutlandığını belirterek "Ömrümün çoğu, köylerde çalışarak geçti. Şimdi 100 yaşına girdim. Çok mutluyum" dedi.

Doğum gününde kendisine sürpriz yapan herkese teşekkür eden Kaynar, "Benim hiç çocuğum olmadı. Keşke çocuklarım olsaydı da bu günlerimi görseydi" diye konuştu.

Engelli bakım merkezinin müdürü Serpil Kızaklıkaya ise "Selvi teyzemiz, bizim ilk göz ağrılarımızdan. Bakım merkezimiz ilk açıldığı günden beri bizimle. Kendisine kurum olarak doğum günü partisi düzenlemek istedik. Hem onu eğlendirmek hem de diğer engellilerimize moral vermek amacıyla bu etkinliği organize ettik" ifadelerini kullandı.

Selvi Kaynar'ın bir asrı geride bıraktığını söyleyen Kızaklıkaya, "Açıkçası 100 yaşına basmış bir teyze ile biz de ilk defa karşılaşıyoruz. Biz de onunla vakit geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Allah, ona daha da uzun ömürler versin" görüşünü kaydetti.

Kaynak: AA