Savur'da Kadın Destek Merkezi'ne İlgi

Savur Kaymakamlığının Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında faaliyete geçirilen Kadın Destek Merkezi büyük ilgi görüyor.

Safa Mahallesi'nde yaklaşık 80 kişinin faydalandığı kurslarda teorik ve pratik eğitim alan kadınlar, daha sonra iş yaşamına atılabiliyor.

Savur Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Nur Boran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin özellikle dikiş nakış ve kuaförlük konusunda kadınlar daha profesyonel çalışmalarını sağlayacağını söyledi.

Merkezde 15 modern dikiş makinesi, kadın kuaförü, bilgisayar ve fitness salonları bulunduğunu belirten Boran, "Her geçen gün faydalanıcı sayısının arttığı merkezimiz tüm bayanlara açıktır" dedi.

Giyim teknolojileri öğreticisi Halime Yıldırım, İlçe Kaymakamı İdris Koç'un talimatıyla merkeze iki adet otomatik desen yapma özelliği bulunan bilgisayarlı dikiş makinesi alındığını anlattı.

Kadınların bu merkez sayesinde aile bütçelerine katkı sağladığını bildiren Yıldırım, "Pazara gelen kadınlar merkezimize uğrayarak ürünlerimizden alıyorlar. Şu anda merkezimize gelen kursiyerler para kazanmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Bir yılı aşkın süredir biçki dikiş ve diğer kurslara devam ettiğini belirten Saime Genç ise şöyle konuştu:

"Savur'da kadınlara yönelik bu kursların açılmasından çok memnunuz. Kurslara katılmaktan çok mutluyuz. Daha güzel ürünler üreteceğimizden eminim. Çoğumuz ev hanımıyız, kendimizi burada geliştiriyoruz. Ürünlerimizi satarak aile bütçemize katkı sağlıyoruz."

Kaynak: AA