Mutlu Günleri Fotoğrafta Kaldı

Ülkelerindeki iç karışıklık, siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklar nedeniyle vatanlarını terk eden ve ölümü göze alarak Ege Denizi üzerinden yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan göçmenler, Ege kıyılarına yaşamlarından izler bırakıyor.

Göçmenlerin yoğun olarak kullandığı Dikili'deki bir plajda, giysi, ilaç ve otobüs biletlerinin arasında dikkati çeken bir düğün fotoğrafı, yıkılan hayatları yansıtıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Yunan adalarına 1-5 mil arasında değişen uzaklıktaki Ege kıyılarını kullanan göçmenler, son dönemlerde Midilli Adası'na birkaç mil uzaklıktaki İzmir'in Dikili ilçesini tercih ediyor.

Dikili açıklarında 24 Aralık'ta 20 göçmenin Ege Denizi'nin karanlık sularında boğularak hayatını kaybetmesine rağmen bu bölgeden yasa dışı göçün devam etmesi dikkati çekiyor.

İlçeye bağlı Bademli Mahallesi'ni yoğun olarak kullanan göçmenler, bu bölgedeki plajlardan tekne ya da botlarla denize açılıyor.

AB'de mülteci olabilmek için Yunan adalarına umuda yolculuğa çıkan göçmenlerin yasa dışı faaliyetlerinde kullandıkları sahillerden geriye çok çeşitli malzemeler kalıyor.

Bademli'deki bir plajdan birkaç gün önce yasa dışı geçiş yaptıkları tahmin edilen göçmenlerden geriye şişme lastik bot parçaları, pompalar, can yeleği poşetlerinin yanı sıra çocuk ve yetişkinlere ait kıyafet ve ilaçlar kaldı.

Bu eşyalar arasında fotoğraflar da dikkat çekiyor. Suriyeli bir ailenin mutlu günlerini yansıtan fotoğraflar arasında üzerinde Kürtçe, "Her gününüz böyle mutlu olsun" yazılı fotoğraf, yaşanan acı yaşam hikayeleri ve hayal kırıklığını yansıtıyor.

Sahilde bazı uçak ve otobüs biletlerinden de göçmenlerin 23 Aralık'ta bölgeye geldikleri anlaşılıyor.

Kaynak: AA