Kartepe Zabıtası, Pazar Yerlerini Mercek Altına Aldı

Kartepe Belediyesi, ilçede kurulan üretici ve semt pazarlarını mercek altında tutarak alıcı ve satıcının daha iyi şartlarda buluşturulmasını sağlıyor.

Kartepe Zabıtası, Pazar Yerlerini Mercek Altına Aldı
Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Pazar Denetim Ekipleri, ilçe genelinde semt pazarlarının standart niteliklere kavuşturulması, alıcı ve satıcının daha iyi şartlarda buluşturulması amacıyla kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Kartepe genelinde Pazar yerlerini mercek altında tutan ekipler haftanın farklı günleri kurulan 17 semt pazarını tek tek denetliyor.

Vatandaşların kaliteli ve sağlıklı ürünlere ulaşmasını sağlamak amacıyla zabıta ekipleri kontrollerini Pazar günü de Maşukiye mahallesinde devam ettirdi. Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Pazar Denetim Ekipleri, Pazar Yerleri Yönetmeliğine istinaden denetimlerinde pazarcı esnafının belgelerini, fiyat etiketlerinin kontrollerini ve tartıların ölçü ayar muayene kontrollerini denetledi. Ambalajlı gıda malzemesi satılan tezgahlarda ise ürünlerin üretim ve son kullanma tarihlerine bakıldı.

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, “Ekiplerimiz öncelikle semt ve üretici pazarlarında, pazarcı esnafımızı Pazar Yerleri Yönetmelikleri konusunda bilgilendiriyor. Pazarcı esnafımız yönetmelik gereği mazeretsiz yere 3 hafta tezgah açmaması durumunda Pazar yerinin iptal edileceğini unutmasın. Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması için Pazar Denetim Ekipleri ile Pazar yeri denetimlerini yeni yıl öncesi ve sonrası da aralıksız sürecek” dedi.

Kaynak: İHA