İzmir'deki Terör Operasyonu Ve İzinsiz Gösteri

Menemen'de terör örgütü YDGH operasyonunda gözaltına alınan 8 kişi adliyeye gönderildi

İZMİR - Menemen ilçesinde terör örgütü YDG-H operasyonu kapsamında, gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H yönelik önceki gün düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 8 kişinin sorguları tamamlandı.

Emniyetteki işlemlerinin 5'i 18 yaşın altında olan 8 kişi, "terör örgütü üyesi olmak, izinsiz gösterilere katılmak, polise mukavemet, taş, havaifişek ve molotof kokteyli atmak, kamu malına zarar vermek" suçlamalarıyla Menemen Adliyesi'ne gönderildi.

- İzinsiz gösteri yapanlar da adliyede

Öte yandan, Kıbrıs Şehitleri Caddesinde önceki gün Uludere olaylarında hayatını kaybedenleri anma bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteride gözaltına alınan 14 kişi de adliyeye sevk edildi.

Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlananlar aralarında ESP İzmir İl Başkanı Ezgi Bahçeci'nin de bulunduğu şüpheliler, "terör örgütü propagandası yapmak, suç ve suçluyu övmek, izinsiz gösteri organize etmek ve katılmak, görevli memura mukavemet" suçlamalarıyla İzmir Adliyesine gönderildi.

İzinsiz gösteride gözaltına alınan HDP İzmir İl Eş Başkanları Dilek Aykan ve Cavit Uğur'un da aralarında olduğu 9 kişi ise sabah saatlerinde adliyeye götürülmüştü.

Kaynak: AA