Iğdır'daki Terör Operasyonu

Adliyeye çıkarılan 5 zanlıdan 1'i, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı

Iğdır'da terör operasyonunda gözaltına alınan 15 kişiden 5'i daha adliyeye çıkarıldı. Bu kişilerden bölücü terör örgütünün dağ kadrosundan olan 1'i "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Iğdır Merkez İlçe Jandarma Komutanlığının koordinasyonunda kent merkezi ve Halfeli beldesinde 28 Aralık pazartesi günü düzenlenen "Şafak-13" operasyonunda gözaltına alınanlardan son 5 kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi hakim karşısına çıkarılan 5 zanlıdan, bölücü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan olduğu belirlenen "Roni" kod adlı terörist Azat K. tutuklandı. Eski Halfeli Belediye Başkanı Ömer Aksu, M.Ç, S.K. ve N.G. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Dün ve bugün Iğdır Adliyesi'nde mahkemeye çıkarılan 15 kişiden 6'sı tutuklanırken 9 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Olayla ilgili Iğdır Merkez İlçe Jandarma Komutanlığının koordinasyonunda, emniyet ekiplerinin de katılımıyla kent merkezi ve Halfeli beldesinde "Şafak-13" adlı operasyonda "terör örgütü PKK üyesi oldukları, örgüte yardım ve yataklık yaptıkları" iddiasıyla eski Halfeli Belediye Başkanı Aksu'nun ve bölücü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan "Roni" kod adlı terörist A.K'nin de aralarında bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA