Enfeksiyon Kapan Hemşire Hayatını Kaybetti

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Üroloji bölümünde hemşire olarak çalışan Elif Can, kaptığı enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti.

Enfeksiyon Kapan Hemşire Hayatını Kaybetti
Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde 9 yıldır hemşire olarak çalışan 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Elif Can, boğaz iltihabı nedeniyle çalıştığı hastanenin acil servise başvurdu. Enfeksiyon kaptığı belirlenen hemşire Elif Can, sevk edildiği Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi yoğun bakım ünitesinde, hastalığın ilerlemesi sonucu hayatını kaybetti. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan hemşire Elif Can’ın ölümü, ailesi, hastane çalışanları ve mesai arkadaşlarını yasa boğdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Üroloji kliniğinde görevli Uzman Dr. Ömer Ali Aydın, zorunlu koşullardan dolayı böyle sonuçların çıkabildiğini belirterek, "Servis hemşirelerimizden Elif Can, bu sabah itibarı ile yattığı Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım servisinde hayatını kaybetmiştir. Yaklaşık 3-4 gündür orada tedavi görmekteydi. Bundan bir hafta, 10 gün öncesine kadar, hemşire hanımın hiçbir şeyi yoktu. Uzun yıllardır burada görev yapıyordu. Sağlık çalışanları ve bizler tarafından çok sevilen bir hanımdı. Son bir hafta içerisinde bir solunum yolu enfeksiyonu olduğundan şüphelendiğimiz bir tablo ortaya çıktı. Sonuçta genel durumunun da bozulmaması için Üniversite Hastanesi’ne yönlendirdik. Elif Can orada yapılan müdahalelere rağmen, yaşam mücadelesini kaybetti. Hastane olarak, ekip olarak, çalışan arkadaşları olarak hepimiz yastayız. Arkada bıraktığı sevenlerine, çalışma arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Hemşire Elif hanımın, bu hastalığı nerede kaptığına dair kesin bir bilgi yok. Ama, altında yatan nedenler ne olursa olsun, sonuçta genç yaşta kaybettiğimiz bir insandır. Sağlık personelleri olarak, bir kez daha çok dikkatli olmamız gerektiği yönde bize bir işaret oldu. Ancak, ne yaparsak yapalım, zorunlu şartlar, zorunlu koşullar altında mümkün olduğu kadar, hastalarımıza hizmet etmeye çalışsak da, sonuçta elimizi taşın altına koyuyoruz. Ancak bu tarz sonuçlarda doğabiliyor" dedi.

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi, Başhekim Yardımcısı Burak Binboğa, hemşire Elif Can’ın Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde 9 yıldır çalıştığını ifade ederek, çocuklarına zaman ayırıp, kendi hastalığını ihmal ettiğini ileri sürdü. Binboğa, “Elif Can Hanım, hastanemizde yaklaşık 9 yıldır görev yapmaktaydı. Üroloji servisinin hemşiresiydi. Çok değer verdiğimiz bir arkadaşımızdı. Çocuğunun hastalığı nedeniyle, kendini biraz ihmal etmişti. Gribal bir enfeksiyonu vardı. Bu enfeksiyonla ilgilenmeyip, çocuğuyla ilgilendiği için, kaptığı enfeksiyon ileri seviyeye gelmişti. Peritonsil apse dediğimiz, rahatsızlığı vardı. acil servisine başvurduğunda, hastalığı ilerlemiş durumdaydı. Hastanede gerekli işlemleri yapmamıza rağmen, hastalığının ilerlemesinden dolayı, komplikasyonlar gelişti. Hastalığı, mediyastinit dediğimiz tabloya kadar ilerledi. Nihayetinde, üniversite hastanesine sevk etmek zorunda kaldık. Üniversite Hastanesine gittiğinde de, Arrest olmuş. Daha sonra yoğum bakıma almışlar. Resüsitasyonla tekrar dönmüş. Fakat, devamında hayata tutunamadı, ne yazık ki genç yaşta kaybettik” şeklinde konuştu.

Hemşire Elif Can’ın cenazesi ikindi namazına müteakiben Yeşilkent Mezarlığı’nda defnedildi.
Kaynak: İHA