'Dilek Ağacı' İle Gelen Mutluluk

Sinop'ta Kent Konseyi Gençlik Meclisince hayata geçirilen "Bir Dilek de Sen Tut" projesi kapsamında oyuncak, giysi, cami maketi, çalar saat, annesi için başörtüsü isteyen yaklaşık 600 çocuğun yeni yıl dileği yerine getirildi

SİNOP - Sinop'ta, Kent Konseyi Gençlik Meclisince hayata geçirilen "Bir Dilek de Sen Tut" projesi kapsamında yaklaşık 600 çocuk, yeni yıl dileklerine kavuştu.

Kentteki çocuklar, yeni yıl isteklerini kağıda yazarak Uğur Mumcu Meydanı'nda oluşturulan dilek ağacında bulunan kutuya attı. Çocukların büyük bölümü oyuncak, mont ve ayakkabı isterken bazılara da cami maketi, çalar saat talep etti. Çocuklardan bazıları da annesi için başörtüsü, babası için iş diledi.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Zeynep Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç yıldır uyguladıkları proje kapsamında çok sayıda çocuğun dileğini yerine getirdiklerini söyledi.

Çocukların zaman zaman ilginç taleplerde bulunduklarını, bunları yerine getirmek için çaba sarf ettiklerini anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Biz, ilginç dilekler de olsa yerine getirmeye çalışıyoruz çünkü onlar hediyelerini aldıkları zaman yüzlerinde güzel bir tebessüm oluşuyor. Sinop halkı ve esnafından, çocukların dileklerinin yerine getirilmesi için yardım istedik. Sağ olsunlar, bizi kırmadılar. Yaklaşık 600 çocuğumuz dilekte bulunmuştu, çoğunun dileğini gerçekleştirdik. Farklı istekleri olanlar için de girişimlerimiz devam ediyor. Kısa sürede o istekleri de yerine getirmeye çalışacağız."

Bu arada, dilekte bulunan çocukların yeni yıl hediyeleri, bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikle dağıtıldı. Belediye Başkanı Baki Ergül ve Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya'nın da katıldığı etkinlikte hediyelerini alan çocukların büyük mutluluk yaşadığı görüldü.
Kaynak: AA