Bozcaadalı Öğrencilerden Yaşlılara Yeni Yıl Tebriği

ÇANAKKALE - Bozcaadalı öğrencilerden yaşlılara yeni yıl tebriği gönderip, iyi dileklerini iletti.

Bozcaada Mendirek Dergisi'nin organize ettiği etkinliğe adadaki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. Gazi Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Erdoğan'ın çektiği fotoğraflardan oluşan kart postallara, duygularını yazan öğrenciler bunları Ayvacık'taki bir huzurevine ulaşması için postaya verdi.

Projeye destek veren Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, çocukluk yıllarında ailelerine, arkadaşlarına, yakınlarına kart postal ve mektup gönderdiklerini belirterek, "Son zamanlarda bilgi çağında yaşıyoruz, bilgisayarlar artık yazının yerini tutuyor. Ellerinizdeki kart postallar bizim çocukluğumuzun en güzel anılarından biri. Bu güzel projeyi ortaya çıkartan Mustafa Dermanlı ve Ahmet Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Projeyi duyunca çok heyecanlandım, yeniden eskileri hatırladım. Bunun devamında da yazmaya devam edelim" dedi.

Projeyi hazırlayan Bozcaada Mendirek Dergisi Editörü Mustafa Dermanlı ise konuşulanların ve sözlerin uçtuğunu, baki kalanın yazılı belgeler olduğunu ifade ederek, "Şu anda elimizde tuttuğunuz kart postallar da tarihe tanıklık edecek birer belgedir. O yüzden kartpostalların, mektupların, dergilerin yeri yaşamımızda çok önemli bir yer tutuyor. Adanın en küçükleri, bir başka yerdeki büyüklerine kart postal gönderiyor. Bu kartları alacak insanların manevi anlamda çok mutlu olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA