Altınköy'ü Özleyenlere Sanal Tur

Yatırımlar ve yürüttüğü projelerle her zaman önde olmaya gayret eden Altındağ Belediyesi, teknolojik yatırımları da önemsiyor. Kış mevsiminin gelmesi nedeniyle kapılarını 15 Mart’a kadar kapalı tutacak olan Altınköy Açık Hava Müzesi’ni, artık kışın da gezmek mümkün. 360 derece sanal tur teknolojisiyle Altınköy Açık Hava Müzesi’ni internetten de gezilebilir hale getiren Altındağ Belediyesi, bu teknoloji sayesinde Altınköy’ü sevenleri kış boyunca ziyaretçileriyle buluşturacak.

Altınköy'ü Özleyenlere Sanal Tur
SANKİ ALTINKÖY’DE GEZİYORMUŞ GİBİ

360 derece panoramik görüntüleme otomasyon sistemi, görüntülerin tamamını otomatik olarak birleştirebilen bir teknoloji. Benzerlerinden en az 2 kat yüksek çözünürlükte görüntü kalitesi sunan bu sistem sayesinde, Altınköy Açık Hava Müzesi sanal gezintisinde her detayın kusursuz olarak görüntülenmesi sağlanıyor.

Altınköy Açık Hava Müzesi’nde her tür detayın, iç ve dış mekanların çekimlerinin yanı sıra, panoramik hava çekimlerinden de faydalanıldı. Altınköy’de yer alan tarihi evlerin tümünde iç mekan, dış mekan ve detay çekimlerinin yanı sıra gerçekleştirilen hava çekimleri, siteye giren ziyaretçilerin Altınköy Açık Hava Müzesi’ni kuşbakışı olarak da gezmesini sağlıyor. Sitede izlenebilen her görüntü hakkında, detaylı bilgiler de kullanıcılar ile paylaşılıyor.

İNTERNET ARACILIĞIYLA GÖRSEL ŞÖLEN

Mekanların dış görüntüleri ve köyün genel görünümleri gece ve gündüz geçişleriyle de panoramik olarak görüntülenebiliyor. Oluşturulan görsel şölen sayesinde kullanıcılar, eşsiz bir sanal gezinti deneyimi gerçekleştirebiliyor, kendilerini adeta Altınköy Açık Hava Müzesi’nde gezintiye çıkmış gibi hissedebiliyor.

BEĞENDİYSENİZ, PAYLAŞIN

Sanal gezinti sistemi içeriğinde bulunan sosyal ağ paylaşım özelliği sayesinde, yüz binlerce kullanıcıların sanal gezinti yapmaları, beğenmeleri ve bunu arkadaşlarıyla paylaşmaları da mümkün. Yani eğer Altınköy Açık Hava Müzesi’nde bir noktayı beğendiyseniz ve bunu arkadaşlarınızın da görmesini isterseniz, sadece tıklamanız yeterli. Üstelik bu teknolojik keyfini, akıllı cep telefonlarıyla da yaşamak mümkün.

“360ALTİNKOY.ALTİNDAG.BEL.TR”Yİ MUTLAKA ZİYARET EDİN

Altındağ’da her zaman yeni ve modern olanı yaşamayı ve yaşatmayı amaçladıklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, modern çağın en önemli iletişim aracının internet olduğunu vurgulayarak “360 derece sanal tur, internetten de Altınköy Açık Hava Müzesi keyfi yaşatmayı mümkün kılıyor. Bu teknoloji sayesinde kendinizi Altınköy’de geziyormuş gibi hissedebilir, dahası sevdiklerinizle bu keyfi paylaşabilir, hiçbir detayı atlamadan sanal gezintinin keyfini çıkarabilirsiniz” dedi.

Başkan Tiryaki bu keyfi yaşamak isteyenlerin www.altinkoy.tc ve https://360altinkoy.altindag.bel.tr/ adreslerini ziyaret etmelerini önerdi.
Kaynak: İHA