Üzülmez, Engellilerle Bir Araya Geldi

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Engelliler Günü’nde ilçedeki engellileri ve ailelerini bir araya getirdi.

Üzülmez, Engellilerle Bir Araya Geldi
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Kartepe Belediyesi, ilçedeki engellileri ve ailelerini ilçe protokolü ile bir araya getirdi. Programda Kartepe Engelsiz Yaşam Derneği, Suadiye Cemal Doğan Rehabilitasyon Merkezi, Köseköy Rehabilitasyon Merkezi, Gülen Kalpler Rehabilitasyon Merkezi, Yarkım Rehabilitasyon Merkezi ve ilçedeki engelliler, aileleri ile eğitmenleri hazır bulundu. Ev sahibi Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, engelli konuklarıyla yakından ilgilendi.

Katılımın yoğun olduğu programda; Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Muhammed Sever, Emniyet Müdürü Cüneyt Akkaya, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Kartepe Belediyesi meclis üyeleri, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, muhtarlar, daire müdürleri, dernek yöneticileri, engelliler ve aileleri hazır bulundu. Kartepe Belediyesi Kültür Müdürlüğü çalışanı engelli Hacer Karabela’nın da sunuculuğunu yaptığı programda Kartepe Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Acar, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez misafirlerine hitap etti.

Türkiye’nin dünya ortalamasının üstünde engelli nüfusu olduğunu hatırlatan Başkan Üzülmez, Türkiye nüfusunun yüzde 12.29’u engelli olduğu gerçeği düşünüldüğünde Engelliler Haftası’nın ne denli önemli bir hafta olduğu anlaşılabilir. Hamd olsun son yıllarda Türkiye’de önemli değişiklikler oldu. Engelli kardeşlerimizin sağlık hizmetleri tamamıyla devlet sigortası ve güvencesi altına alındı. Yerel yönetimler olarak ve devletin verdiği yetkililerle hizmet kervanını sizlerle birlikte yapıyoruz” dedi.

Belediye bünyesinde kurulan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile vatandaşların beklentilerine cevap veren bir yapıya kavuştuğuna dikkat çeken Başkan Üzülmez, “İhtiyaç duyulan her an daima sizlerin hizmetinde olan müdürlüğümüz, talep edilen başta tekerlekli sandalye ihtiyacı olmak üzere çok sayıda talebi yerine getirmiştir. Evde Bakım hizmetleri yanında ihtiyaç sahibi yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın evlerine sıcak yemek götürüyoruz ayrıca hasta yatağı ve hasta bezi gibi tıbbi malzemeleri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Psikolojik danışma merkezi hizmeti yanında yeni projelerinden de bahseden Başkan Üzülmez, “Sağlık hizmeti noktasında açılışı yapılan Yaşbak sağlık merkezleri ile ücretsiz gece 24.00’e kadar sağlık alanında destek verilirken yakın zamanda KOÜ ile beraber UNİBEL Kartepe’de hizmete açılacak. İlçemizde ilk ve tek olan Atla Terapi Merkezi de önemli bir merkez olacak. Kartepeli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre uyarlanmış hizmet politikalarını imkanlarımız ölçüsünde hayata geçirmeye çalışırken bir kez daha 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde birlikte olmanın mutluluğunu paylaşıyor, tüm engelli vatandaşlarımızı ve kıymetli ailelerini en kalbi duygularımla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar ardından Emekevler Mahalle Muhtarı Mevlüt İnan, Kartrepe Belediyesi Kültür Gezilerinden duydukları memnuniyet için Başkan Üzülmez’e mahalle sakinleri adında teşekkür hediyesi verdi. Program animasyon ekibi, palyaçolar eşliğinde balon kukla tiyatrosu ile eğlenceli bir şekilde tamamlandı. Başkan Üzülmez, engelli Ahmet Kocaman’a program sonunda yeni akülü sandalyesini de hediye etti.
Kaynak: İHA