TBMM Tesisleri Güçlendiriliyor

Yalova’nın Termal ilçesindeki TBMM tesisleri depreme karşı güçlendiriliyor.

TBMM Tesisleri Güçlendiriliyor
Termal kaplıcalarındaki TBMM dinlenme tesisleri, 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gördüğü için yıkılmaya başlandı. Tesislerin bulunduğu sosyal tesisler SİT alanı içerisinde yer alıyor. 1994 yılında TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk döneminde temeli atılan, 1998 yılında TBMM Başkanı Hikmet Çetin döneminde hizmete giren 60 odalı ve 120 yatak kapasiteli Yalova Termal Kaplıcaları’ndaki dinlenme tesislerinden milletvekilleri, emekli milletvekilleri ve TBMM çalışanları faydalanıyordu. TBMM Yalova Termal Tesisleri, hizmete girdikten kısa bir süre sonra odalarının küçük olduğu gerekçesiyle, iki oda arasındaki duvarlar yıkılarak süit odalar haline getirildi.

Yoğun talep olması üzerine 2010 yılında dönemin TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, sosyal tesislerde konaklamaya kısıtlama getirerek, burada tatil yapan, konaklayan eski ve mevcut vekillerin toplam konaklama süresinin yılda 60 günü geçemeyeceği yönünde karar aldırmıştı.

2014 yılında ise TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yıldız Üniversitesi öğretim üyeleriyle birlikte Yalova’ya gelerek tesislerde inceleme yapmış, yapılan inceleme sonrasında bakımsız olan tesisin bakım ve onarımdan geçirilmesi kararlaştırılarak tesis kapatılmıştı.

Yaklaşık bir yıldan bu yana kapalı olan TBMM tesisleri, geçtiğimiz günlerde yıkılarak genişletme çalışmalarına başlandı. Yapılan açıklamada, tesislerin depremde zarar gördüğü ve günümüz ihtiyaçlarına cevap vermediği belirtilerken, 1998 yılında hizmete giren tesisin bir yıl sonra meydana gelen 17 Ağustos 1999 depreminde zarar görmesi ise tartışmaları da beraberinde getirdi.

Termal Kaplıcaları İşletme Genel Müdürü Ömer Şahan,işletme bünyesinde bulunan TBMM tesislerinin sorumluluğunun Mili Saraylar Dairesi’nde olduğunu ve TBMM’nin sorumluluğu altında çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, “Yapılan çalışmalar hakkında fazla bir bilgimiz yok. Sadece depremde hasar gördüğü için güçlendirme çalışmaları yapıldığı konusunda bilgimiz var” dedi
Kaynak: İHA