Şifa Ormanı'na Fidan Dikildi

TEKİRDAĞ - İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ve Netaş Holding arasında yapılan protokole istinaden Şarköy İlçesi Gaziköy Mahallesi'nde, ilk etapta 16 bin adet olmak üzere tıbbi, aromatik ve yabanıl meyve türlerinden oluşan Şifa Ormanı fidan dikimi gerçekleşti.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, yapılan işin olumlu ve hayırlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye'de örneğine az rastlanan örnek bir proje. Devletimiz de bu projeye büyük destek veriyor. Orman köylümüz bu projeye bizden daha fazla sahiplendi ve koruma altına aldı. Bu gibi projelerin artmasını temenni ediyoruz. Hayırlı olsun."

İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Meke ise 378 hektarlık Şifa Ormanları projesinin ilki olan Şarköy Gaziköy Şifa Ormanı Projesi'nin bölge halkına ve ülkeye ekonomik gelir de sağlayacağını belirterek temennilerinin ve yaptıkları çalışmaların bu tür ormanların artması yönünde olduğunu söyledi.

Proje ortağı firmanın CEO'su Müjdat Altay da 3 yıl önce Orman Bakanlığı'na konuyu sunduklarını ve görüşmeler sonrasında Şifa Ormanları Projesi'nin ortaya çıktığını belirtti.

Konuşmaların ardından fidan dikimi yapıldı.

Kaynak: AA