Mülteci Sorununa Akademik Yorum

Yapılan seçim sonrası tekrar İpekyolu Kalkınma Ajans’ının Kalkınma Kurulu Başkanlığına seçilen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, dünyada yaşanan mülteci sorunu ile ilgili, “100 bin tane mülteci, New York’a gitse New York çöker” değerlendirmesinde bulundu.

Mülteci Sorununa Akademik Yorum
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda yapılan İpekyolu Kalkınma Ajans’ının Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçimine Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan’ın yanı sıra birçok üye katıldı.

Yapılan seçim sonrasında İpekyolu Kalkınma Ajansının Kalkınma Kurulu Başkanı yeniden Rektör Yavuz Coşkun oldu.

Rusya krizi ve Suriye’de yaşanan savaşı da değerlendiren Rektör Coşkun, ülke içinde ve dışındaki sorunlara rağmen mülteci sorunun çözümü noktasında da ciddi çalışmaların yapıldığını belirtti.

Değişimin kolay olmadığını belirten Coşkun, tüm dünyada yaşanan mülteci sorunu ile ilgili ilginç bir yorum da yaptı. Coşkun, "Hangi ülkeye 100 bin tane insan gitse, New York’a gitse New York çöker. Bugün bizim sadece Kilis ilimizde 100 bin tane, Suriyeli var. Gaziantep’te 350 bin 450 bine yakın mülteci var" dedi.

“BU TOPLUMUN MAYASI ÇOK İYİDİR”

Coşkun, mültecilere kapılarını açan Türkiye’nin mülteci konusunda dezavantajları da yaşadığını ifade etti.

Tüm dezavantaj ve sorunlara rağmen problemin çözümü konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini anlatan Coşkun, "Bölgen in coğrafyasını dikkate alırsak, bizim eğitim verilerimiz, sosyal kalkınmışlık göstergelerimiz, diğer bütün göstergelerimizden tutun kaynaklarımıza kadar dezavantajlarımız oldu. Tamda bu noktada, bunları düzeltmek adına, bu çalışmaları, daha da gayretle yapmak zorunda olduğumuzunda bilincindeyiz. Bu geçirilen sıcak dönem inşallah, ülkemizin yararına bir aydınlığa kavuşacaktır. Rusya ile kriz var yanı başımızda savaş var. Bütün bunlara rağmen, bu toplum çökmüyorsa, ’bu toplumun mayası çok iyidir’ demektir. Onun için bu toplumu hakikaten candan sevmek gerekir. Birbirimizin ayağına basmadan yürümek zorundayız. Birbirimizin ayağına çelme takmadan yürümek zorundayız. Ve inşallah da, ’akıbet hayırdır’ diye düşünüyorum. Sonuç inşallah güzel olacaktır” şeklinde konuştu

Toplantı da, İKA Genel Sekreteri Bülent Özkan, gelirler ve desteklenen projeler hakkında bilgi verdi.
Kaynak: İHA