MAKÜ'lü Öğrenciler, Engellileri Protokolle Buluşturdu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri, engelli öğrencileri protokolle bir araya getirdi.

MAKÜ'lü Öğrenciler, Engellileri Protokolle Buluşturdu
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri Nergiz Polat ve Büşra Sarıusta tarafından ‘Topluma Hizmet Dersi’ adı altında, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Çakır danışmanlığında, Vali Hasan Kürklü, eşi Nesibe Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ile Ümit Çalışkan Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve velilerini bir araya getirdi.

İstasyon Çay Bahçesi’nde engelli vatandaşları topluma kazandırmak amacıyla düşünülen sohbet toplantısında konuşan Vali Hasan Kürklü, her insanın bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğine vurgu yaparak, engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması konusunda öğrencilerin yaptığı projeyi tebrik ederek, sosyal sorumluluk projelerini devam ettirmelerini dilediğini sözlerine ekledi.

“HEPİMİZ BİR ENGELLİ ADAYIYIZ”

‘Sayın Valimin belirttiği gibi hepimiz bir engelli adayıyız’ diyen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, engelliliği sorumluluk olarak görmediklerini, sorunumuz olarak görüyoruz diyerek yöneticilere de bu anlamda görev düştüğünü dile getirdi.

Vali Hasan Kürklü, Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile bir araya geldiği istasyon Çay Bahçesi’nde tek tek öğrenci ve velileri ile ilgilenerek ihtiyaçları istekleri olup olmadığını sordu. Rehabilitasyon Merkezi’nin bir isteği üzerine Vali Hasan Kürklü, konuyla ilgilenip, en kısa zamanda yapılması gerekeni yapacağının sözünü verdi. Vali Kürklü ve eşi Nesibe Kürklü, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra İstasyon Çay Bahçesi’nden ayrıldı.
Kaynak: İHA