Küresel Para Savaşları Konusu Anlatıldı

İnönü Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü Konferansları’nın ilki Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Küresel Para Savaşları ve Türkiye’ye Etkileri başlıklı konferansta İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu konuştu.

Küresel Para Savaşları Konusu Anlatıldı
Konferansa Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz, öğretim üyeleri ile çok sayıda lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi katıldı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, konuşmasının başında öğrencilere çok okuma tavsiyesinde bulundu. "Okumayan insanlar öğrenemez, gelişemez, ilerleyemez. Dünya üzerinde oynanan kirli oyunlara müdahale etmek, kafa tutmak ve onlarla savaşmak için okumak ve öğrenmek şarttır” diyen Kurtoğlu, ülkemizde okuma kültürünün vahametini ABD’deki bazı üniversitelerde bulunan kitap sayısının bütün Türkiye’de bulunan kitap sayısında daha fazla olduğu örneğini vererek, bir an önce okuyan bir toplum olmamız gerektiğini söyledi.



Konuşmasının ikinci bölümünde dünya üzerinde yüzyıllardır oynanan para operasyonlarını, farklı kaynakları harmanlayarak anlatan Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, dünya üzerinde bulunan paraların hangi yollarla el değiştirdiğini, reel ve sanal paranın nasıl kullanıldığını, para sahiplerinin paralarını elde tutabilmek için ne tür oyunlar çevirdiklerini anlattı. Kurtoğlu, tarihsel bilgilere de yer verdiği konuşmasında, para kazanmak için din de dahil her faktörün rahatlıkla kullanılabildiğini belirterek, bu olguların kullanılmasında medyanın üstlendiği algı yönetimi kavramının önemine vurgu yaptı.

Konferansın son bölümünde ise soru cevap kısmına geçildi. İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün bundan böyle "Sosyal Bilimler Enstitüsü Konferansları" başlığı altında çeşitli etkinlikler gerçekleştireceği kaydedildi.
Kaynak: İHA